OpenCart razvoj

OpenCart platforma

OpenCart je odprtokodna platforma za e-trgovino, ki omogoča podjetjem, da hitro in enostavno ustvarijo in upravljajo svoje spletne trgovine. Je močna, funkcionalna platforma, ki se lahko uporabi za ustvarjanje spletne strani za neposredno prodajo, katalogov izdelkov in drugih rešitev z uporabniškimi račununi za stranke. 

Jedro trgovinskega sistema je napisano v PHP-ju in uporablja MySQL bazo za shranjevanje podatko. Je enostaven za uporabo in prilagodljiv, ter ponuja širok nabor funkcij, ki pomagajo podjetjem hitro in enostavno ustvariti ter upravljati svojo spletno trgovino. 

Zasnova omogoča tudi možnost nadaljnje razširitve, kar pomeni, da lahko podjetja prilagodijo platformo svojim posebnim potrebam. Ponuja tudi širok nabor funkcij za pomoč pri trženju izdelkov in storitev, kot so integracija družbenih medijev, e-poštne kampanje in optimizacija za SEO.

OpenCart platforma je zelo varna in stabilna, z vgrajenimi funkcijami, kot so večfaktorska avtentikacija, šifriranje podatkov in zaščita pred goljufijami. To zagotavlja, da so podatki strank varni in lahko varno opravljajo plačila  s številnimi plačilnimi ponudniki, kot so PayPal, Stripe, Bankart, Nestpay, Braintree, Mollie, itd.. 

Programiranje in razvoj

Prilagoditev ali izdelava poljubnih rešitev na osnovi OpenCart CMS-a zahteva določeno raven programskega znanja in spretnosti. Osvojiti osnovno znanje programiranja se ni težko, vendar je pomembno zraven osnove kodiranja in platforme OpenCart, razumeti tudi potrebe naročnika in logistične postopke.

PHP jezik je zelo razširjen in priljubljen med programerji, zato programerja s tem znanjem ni težko pridobiti. Ta jezik se zelo pogosto uporablja za ustvarjanje spletnih mest, spletnih aplikacij in druge programske opreme. Pomembno je razumeti osnove programskega jezika, delovanje same OpenCart CMS trgovine in že obstoječih razširitev v obliki modulov.  

Za prilagajanje platforme OpenCart je pomembno razumeti osnove kodiranja, ki vključuje: 

1. HTML
2. CSS
3. JavaScript
4. PHP

Poleg razumevanja osnov kodiranja je pomembno tudi razumevanje API-jev in njihove uporabe. API-ji vam omogočajo dostop in spreminjanje podatkov, shranjenih v MySQL zbirki podatkov. To je bistveno za prilagajanje platforme ali njeno nadgradnjo. Razvoj rešitev je odličen način za ustvarjanje e-trgovine po meri, ki omogoča nadgradnjo s vsemi funkcijami za  uporabniku prijazen in enostaven načim upravljanja prodaje. 

S pravim programskim znanjem in veščinami lahko ustvarite trgovino po meri, ki natančno ustreza vašim potrebam.

 

Programiranje

OpenCart rešitve
35/h brez DDV
  • Programerska dela za OpenCart platformo

Moduli in teme za OpenCart

Na spletni strani OpenCart Marketplace so na voljo številne razširitve in moduli, ki vam omogočajo prilagoditi funkcionalnosti vaše trgovine. Te razširitve in module je mogoče uporabiti za dodajanje novih funkcij v vašo trgovino, kot so plačilni moduli, ocene strank, upravljanje inventarja, pošiljanje prilagojenih e-novic in več.

Na spetu obstaja tudi velika knjižnica vnaprej izdelanih tem, ki vam pomagajo hitro in enostavno zgraditi zelo lepo e-trgovino. Med najbolj priljubljenimi in razširjenimi temami je za OpenCart je vsekakor Journal 3 tema, ki jo najdete na zelo znani spletni tržnici Theme forest.  Dober OpenCart programer bo izbrano temo znal prilagoditi vašim posebnim potrebam.

 

OPOZORILO:

Razširitvene module in teme, ki jih najdete na različnih programskih tržnicah razvijajo različni programerji, z različnimi stopnjami znanja in poznavanja spletne trgovine. Pred nakupom teme ali modula za vašo trgovino, se predhodno posvetujete z vašim programerjem, če je predviden nakup programsko združljiv z vašo verzijo platforme in obstoječimi razširitvami. 

B2B poslovanje

OpenCart je z ustreznimi nastavitvamiin predelavo uporaben tudi za poslovanje med podjetji – B2B poslovanje. Platforma ima vrsto funkcij, ki mogočajo upravljanje različnih računov strank, nastavitev popustov in sledenje naročilom. Prav tako sinhronizacijo katalogov izdelkov, upravljanje zalog in ažuriranja cen. OpenCart API se prav tako lahko poveže z vrsto zunanjih rešitev kot so računovodski programi e-Računi, MiniMax ali napredni CRM/ERP sistemi Microsoft Navison, Pantheon in drugi. Podjetju tako zelo poenostavi spremljanje prodaje in logistične procese z uvedbo spletnega B2B poslovanja.

 

Uporaba OpenCarta v EVropi

V Evropi je dokaj priljubljen platforma za e-trgovino in jo uporabljajo številna podjetja za ustvarjanje in upravljanje svojih B2B spletnih trgovin. Še posebej je priljubljen v državah, kot so Nemčija, Velika Britanija in Francija. Prav v Franciji je OpenCart v primerjavi s PrestaShop CMS sistemom izkazal kot odlična opcija za izdelavo B2B trgovine. Uporabljajo jo podjetja vseh velikosti, od majhnih trgovin do velikih podjetij. Je enostaven za uporabo in prilagajanje ter ponuja široko paleto funkcij, ki podjetjem pomagajo hitro vzpostaviti in začeti delovati na e-tržišču. 

 

 


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo