Bankart - Verzija 2020 1
Bankart - Verzija 2020 1

Bankart verzija 2020

Bankart za OpenCart trgovine

Novi Bankart plačilni modul omogoča procesiranje plačil s plačilnimi ali kreditnimi karticami v spletnih trgovinah OpenCart preko največjega slovenskega ponudnika elektronskega plačevanja.

Integracija novega Bankart modula v OpenCart trgovino

Dejstvo je, da nabor večih načinov plačila v spletni trgovini izboljša uporabniško izkušnjo in hkrati pozitivno vpliva na ugled spletne prodajalne.

Plačilni sistem za spletne trgovine Bankart spada v Sloveniji med najbolj zaupanja vredne ponudnike procesiranja plačil. Uporabniki se z njimi srečujejmo praktično vsakodnevno ob uporabi plastičnega denarja, bančnih avtomatov, POS-terminalov v klasičnih trgovinah in ob uporabi storitev e-računi. Pri Bankartu je kvaliteta storitev procesiranja plačil v spletni trgovini tako za uporabnika, kakor tudi za lastnika spletne prodajalne na najvišjem nivoju.

Bankart modul

Bankart je s 31.3.2020 temeljito prenovil vmesnik za kartično poslovanje, kar je poseldično vplivalo tudi na komunikacijske module v spletnih trgovinah. Obstoječi Bankart moduli so prenehali delovati saj ne ustrezajo novim varnostnim in komunikacijskim zahtevam Bankarta. Vse spletne trgovine morajo tako od 31.3.2020 preiti na nov način komunikacije med spletno trgovino in Bankartom.

Nov Bankart modul V2 bo po namestitvi v vašo OpenCart spletno trgovino in uspešnem testiranju, ponovno omogočil prejemanje plačil s kreditnimi karticami.  V spletni trgovini OpenCart bo tako kupcem ponovno ponujena varna opcija plačila s plačilnimi karticami preko Bankart V2 – 3D Secure Systema. Kupec bo ob zaključku nakupa z vsemi podatki, v ustrezni kodirani obliki, preusmerjn na stran Bankarta, kjer neposredno v nov Bankart sistem vnese podatke o svoji kreditni ali plačilni kartici. Tako kot prej, bo tudi sedaj zaključen proces plačila s kartico preusmeri kupca nazaj v vašo trgovino.

Novi Bankart V2

Integracija
250 osnovna cena
 • Inštalacija vmesnika v spletna trgovino OpenCart
 • Konfiguracija vmesnika
 • Testiranje vmesnika
Priporočamo

Katere banke podpirajo Bankart?

Bankart je vodilno slovensko podjetje na področju procesiranja sodobnih plačilnih instrumentov. Njihov sistem procesiranja elektronskih plačil uporabljajo:
Gorenjska banka, Delavska hranilnica, SKB, Intesa SanPaolo, NLB – Nova Ljubljanska banka, Nova KBM – Nova kreditna banka Maribor, Unicredit banka, BPB, Lon, Primorska Hranilnica, Banka Slovenije, DBS, Sparkasse, Abanka in BKS Bank.

Podprte kartice
Bankart podpira plačilo z naslednjimi kreditnimi in debetnimi karticami: Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron (Abanka) in Karanta (Nova KBM). Bankart ne omogoča avtomatiziranega mesečnega plačevanja.

Bankart - Verzija 2020 3
Bankart - Verzija 2020 4

Kakšni so stroški plačil Bankart sistema?

Sam Bankart ne zaračunava provizije za izvedbo transakcij. Stroške provizije vam bo zaračunavala vaša izbrana banka, zato se pri vaši banki pozanimajte kolikšna je provizija posamezne transakcije. Kot lastnik spletne trgovine boste namreč dogovorjeno provizijo plačevali banki neposredno glede na znesek transakcije. Informacije, ki jih imamo s strani strank se znesek provizije giblje med 1,25% in 3%.  Seveda se za natančne informacije o provizijah in stroških obrnite na vašo banko.

Preden lahko izvedemo integracijo Bankart modula v vašo OpenCart spletno trgovino je potrebno pri vaši izbrani banki skleniti pogodbo ali aneks k obstoječi pogodbi.

Namestitev novega Bankart modula v OpenCart

Namestitv Bankart modula za procesiranje plačil s karticami v OpenCart trgovini:
 • novi uporabniki podpišejo pogodbo z izbrano banko
 • banka bo posredovala vaše podatke na Bankart, kjer bodo vašo podjetje vnesli v njihov sistem
 • na e-mail boste prejeli podatke za potrebe instalacije in testiranja Bankart modula v vaši spletni trgovini
 • izvedba plačevanja in testov, ki so dogovorjeni kot obseg poslovanja (avtorizacija, zajem, storno, obroki, pravilen prikaz obvestil ob odobreni in zavrnjeni transakciji…)
 • po uspešnih testiranjih, Bankart preverjeni delovanje z vidika podpore procesnega centra in varnostnih zahtev
 • Bankart nato registrira trgovca na MasterCardu in Visi, s čimer postane trgovec del 3D Secure programa in tako v okviru pravil kartičnih sistemov zaščiten z vidika zlorab.
 • trgovcu so posredovani podatki za dostop do produkcijskega okolja
 • Bankart modul v vaši spletni trgovini se poveže na produkcijsko okolje.
 • Plačilo v spletni trgovini poteka neposredno preko Bankart sistema, kar pomeni, da kupca na blagajni preusmeri na stran Bankarta, kjer vpiše svoje podatke o kreditni kartici in zaključi transakcijo. Po zaključku transakcije je kupec preusmerjen nazaj v vašo trgovino.
  Bankart - Verzija 2020 5

  KONTAKT

  Smo strokovnjaki za OpenCart!

  Preverite še ostale rešitve za spletne trgovine OpenCart!

  Bankart - Verzija 2020 6

  Varnost Bankart V2 modula v OpenCartu

  Bankart modul v spletni trgovini komunicira s strežniki Bankart sistema preko komunikacijskih kanalov, ki morajo biti ustrezno zaščiteni. Bankart svoj sistem ščitili s 3D Secure (MPI in ACS), PCI DSS in SEPA standardi. V spletni trgovini je potrebno zagotoviti SSL certifikat (z dolžino javnega ključa najmanj 1024 in največ 4096), ki je izdan in overjen s strani zaupanja vredne institucije. Takšne agencije za certificiranje (Certification Authority) so VeriSignThawteEntrust, GeoTrustRapidSSL, GoDaddy, DigiCert, Sigen-ca, AC, Posta CA, Halcom.. Glede na veljavnost SSL certifikata, je potrebno pravočasno poskrbeti za zamenjavo strežniškega SSL certifikata še pred potekom veljavnosti, saj uporaba Bankart plačilnega modula brez veljavnega varnostnega certifikata v spletni trgovini ni mogoča. Vse spremembe v zvezi s varnostnimi certifikati je potrebno pravočasno sporočiti tudi na Bankart.

  Za varnost podatkov je tako maksimalno poskrbljeno s SSL varnostnimi certifikati, na nivoju vnosa podatkov, pa varnost zagotavlja tudi preverjen strežniški sistem Bankart.

  Bankart 3D Secure plačilni modul je v lasti Nove Ljubljanske Banke (NLB) in je na voljo v uporabo tudi preko drugih bank. Stroški plačil preko Bankarta so tako odvisni od banke s katero ste podpisali pogodbo. Bankart sam ne zaračunava provizij od transakcij ampak samo vaša izbrana banka. Bankart sistem trenutno deluje v Sloveniji (bančni račun mora biti odprt v Sloveniji), delajo pa na širitvi na Srbijo, Bosno in Hercegovino, Kosovo in Makedonijo. Poslovanje preko plačilnega modula Bankart je trenutno omejeno na EUR in MKD valuto.

  Vsi logotipi, nazivi in blagovne znamke so last njihovih ustreznih lastnikov. Uporabljajo se le v namene identifikacije

  
  Shopping Basket

  Maribor
  Slovenska ulica 17
  2000 Maribor

  Ljubljana
  Kavčičeva ulica 66
  1000 Ljubljana

  Pošljite nam sporočilo