Tehnična analiza spletne strani

Tehnična revizija spletne strani ali trgovine zajema presojo dejavnikov, ki bi lahko negativno vplivali na razvrstitev vaše strani v spletnih iskalnikih in na uporabniško izkušnjo.

Kaj zajema analiza strani?

Optimalno delovanje spletne strani in njena visoka uvrstitev v iskalcih je odvisna od večih faktorjev, zato je za kvalitetno analizo spletne strani ali trgovine potrebno pregledati veliko različnih področij z različnimi orodji in metodami.

Analiza spletnih strani

Analiza spletne strani

Tehnična analiza spletne strani ali spletne trgovine spada med osnovne in najpomembnejše korake za izboljšanje optimizacije spletne strani. Tehnični pregled ustreznosti spletišča iskalnikov nam pokaže napake na straneh, ki negativno vplivajo na uporabniško izkušnjo in visoko uvrstitev v iskalnikih.

Pregled vsebin kot jih vidijo vodilni spletni iskalniki: Google, Bing, Yahoo! in drugi. Spletni pajki pregledujejo spletne vsebine ter shranjujejo informacije v zvezi s spletiščem v bazo indeksiranih strani.

Preverjanje delovanja povezav (nedelujoče povezave – broken links), dolžine URL naslova in ustreznosti v skladu z Google Webmaster smernicami.

Ustreznost HTP in HTTPS komunikacije, preverjanje povezav do morebitnih nezavarovanih virov, W3C napake in opozorila na stani...

Preverjanje pravilne uporabe preusmeritev tipa 301 in 302, ki najbolj vplivajo na uporabniške izkušnje in indeksiranje spletne strani s strani iskalnikov.

On-page analiza spletišča razkrije strani, ki ne ustrezajo priporočilom Googla – vsebine, naslovi, meta oznake, in druge, ki niso “SEO friendly”.

Tehnična anliza

spletne strani ali trgovine
390
00
  • S tehnično analizo odkrijemo morebitne napake na straneh, ki negativno vplivajo na uporabniško izkušnjo in visoko uvrstitev v iskalnikih. Je obvezen korak do izboljšanja uporabniške izkušnje in on-site SEO optimizacije.

Google anliza

490
00
  • V osnovni ceni je zajeta Google analiza vaše spletne strani ali trgovine, ki vključuje 10 ključnih besednih zvez in primerjavo z eno (1) konkurenčno stranjo.

Google analiza strani

Pri nas je najbolj razširjena uporaba Google.si iskalnika, zato smo analizo strani na spletne iskalnike poimenovali kar Google analiza. S to analizo ugotavljamo pozicijo vaše strani in strani vaših konkurentov v Google iskalnikih na izbrane ključne besedne zveze.

Seznam URL povezav strani, ki se uvrščajo med rezultate iskanja po izbranih ključnih besednih zvezah.

Teža ključne besedne zveze nam pove, kako močna je konkurenca za posamezno ključno besedno zvezo in nam pomaga oceniti koliko dela bomo morali vložiti, da bomo dosegli TOP10 pozicijo v iskalniku.

Ocena izpostavljenosti strani med rezultati iskanja je izražena v odstotkih klikov, za katere ocenjujemo, da jih je stran dobila na podlagi organske uvrstitve v iskalniku.

Analizo lahko opravimo za različne iskalnike večih držav (Google.si, Google.hr, Google.de, Google.it...), mobilnih napravah (Google mobile) in prisotnost na Google Maps.

KONTAKT

Analiza trgovine ali spletišča za visoko uvrstitev v iskalnikih!

Izdelava spletne trgovine bo prilagojena vašim potrebam in zagotavljanju učinkovitosti.

ODKRIVANJE NAPAK NA SPLETNEM MESTU

Tehnična analiza strani

Z analizo spletne strani odkrijemo napake na vašem spletnem mestu, ki lahko negativno vplivajo na ustrezno indeksacijo iskalnikov, SEO optimizacijo in uporabniško izkušnjo obiskovalcev. Najpogostejše on site SEO (Search Engine Optimization) napake so: prekinjene povezave in neobstoječe slike, podvojena vsebina, slaba mobilna uporabnost, neustrezne preusmeritve, težave z notranjimi povezavami, pretežke strani in skripte, W3C validacijske napake, ne-optimizirana vsebina in drugo. Za vsako napako boste dobili seznam strani na katerih se napaka pojavlja, kako napaka vpliva na uporabnike ter pozicijo strani v iskalcih. Revizijsko poročilo zajema tudi navodila kako napake odpraviti.

Tehnična analiza spletne strani
Odkrivanje napak na spletni strani
Optimizacija hitrosti nalaganja strani
analiza-spletne-strani-08
SEO analiza spletne strani
Kako odkriti napake na spletni strani

UPORABA NAJNOVEJŠIH ORODIJ

Napredna orodja in metode

Tehnična revizija spletne strani se opravlja z orodji in metodami za presojo dejavnikov na spletnih straneh, ki bi lahko negativno vplivali na razvrstitev strani v spletnih iskalnikih in/ali uporabniško izkušnjo. Uporabljamo orodja, ki upoštevajo smernice in priporočila spletnih iskalnikov na dan opravljanja revizije ter vse notranje in zunanje vire spletne strani.

NAVODILA ZA ODPRAVLJANJE NAPAK

Poročilo o analizi strani

Za vsako napako boste prejeli seznam strani na katerih se napaka pojavlja, kako vpliva na obiskovalce spletne strani in pozicijo strani v iskalcih kot je Google. Revizijsko poročilo zajema tudi navodila kako napake odpraviti. Analizirani podatki so po pomembnosti razdeljeni v štiri sklope:

  • Napaka – Gre za napako, ki v veliki meri vpliva na iskalnik in/ali uporabniško izkušnjo in jo je potrebno čim prej odpraviti,
  • Opozorilo – Navedeni dejavniki ne ustrezajo priporočilom,
  • Informacija – Preverite ali navedeni dejavniki na vaši spletni strani ustrezajo priporočilom,
  • Ustreza priporočilom – Vsi dejavniki v posameznem testnem sklopu ustrezajo priporočilom.
Optimizacija hitrosti nalaganja strani
Poročilo o analizi spletne strani
analiza-spletne-strani-10

Revizija vaše strani in analiza konkurence

Preverite težave z indeksacijo vašega spletišča, nedelujoče povezave in podvojeno vsebino spletnega mesta. Odkrijte svoje prednosti in slabosti ter jih enostavno odpravite z navodili, ki so del analize. Naredite vašo stran uporabnikom in iskalnikom prijazno, tako da jo bodo lažje pregledovali. Vaš pravi položaj na iskalnikih se razlikuje na različnih napravah in v različnih državah. Primerjajte ga z uvrstitvijo vaših tekmecev in preverite kaj je potrebno storiti, da jih boste prehiteli.

Indeksiranje iskalnikov

Spletni iskalniki uporabljajo spletne pajke, s katerimi zajemajo vsebino strani. Preverite najpogostejše napake na straneh, ki spletnim iskalnikom povzročajo težave in vas tako uvrščajo na slabše pozicije.

Tehnični dejavniki

Pravilna zasnova in uporaba modernih programskih rešitev pri izdelavi spletne strani ali trgovine je izrednega pomena za optimalno delovanje. Preberite kateri so tehnični dejavniki, ki vplivajo na SEO strani.

Pozicija v iskalnikih

Ugotavljanje realne pozicije vaše spletne strani za posamezne ključne besede v različnih iskalnikih, na različnih napravah in na različnih lokacijah, omogoča tudi primerjavo s spletnimi stranmi vaših konkurentov.

Preusmeritve

Pravilna preusmeritev uporabnikov in iskalnikov na druge URL naslove je zelo pomembna tako z vidika uporabniške izkušnje kot SEO optimizacije. Kakšen vpliv imajo na vaši strani, ali jih pravilno uporabljate?

Vsebina in oblikovanje strani

Vsebinska analiza spletnega mesta nam ponuja podatke o ustreznosti strukturne zasnove posamezne strani. Priporočila Googla so zelo striktna, glede kvalitete vsebine, naslovov, meta oznak, itd..

URL povezave

Iskalnikom prijazni URL-ji vsebujejo čiste in berljive povezave in tako jih iskalniki lažje uvrščajo v svoj arhiv. Zraven SEO-friendly povezav je pomembno tudi, da so te delujoče, ne predolge, skratka v skladu s smernicami.

Pristajalne strani

Z analizo pristajalnih strani (Landing pages) ugotovimo, kateri URL-ji vašega spletišča se uvrščajo med rezultate iskanja v iskalcih za posamezno iskalno besedo in na katerih mestih se pojavljajo.

Izpostavljenost

Analiza izpostavljenosti strani nam pove, kako pogosto se stran za izbrano ključno besedo pojavlja med zadetki. Na podlagi teh informacij lahko ocenimo koliko klikov stran pridobi na osnovi trenutne pozicije.

Teža ključne besede

Informacije o tem, kako se vaši konkurenti trudijo biti med TOP10 za posamezno ključno besedo in koliko dela je potrebnega, da bomo tudi sami dosegli TOP10 pozicijo v iskalniku.

KONTAKT

Analiza trgovine ali spletišča za visoko uvrstitev v iskalnikih!

Izdelava spletne trgovine bo prilagojena vašim potrebam in zagotavljanju učinkovitosti.