Izdelava spletne strani z Wordpress 1
Izdelava spletne strani z Wordpress 1

WordPress je zelo razširjena platforma za izdelavo internetnih strani

Izdelava spletne strani z WordPress

WordPress je izjemno enostaven za uporabo, hkrati pa omogoča velik nabor funkcionalnosti.

8 razlogov zakaj izbrati WordPress za izdelavo spletne strani

WordPress je zelo razširjena platforma za izdelavo internetnih strani. Po zadnjih raziskavah je na WordPress izdelanih in oblikovanih kar 28 % vseh spletnih mest na svetu. WordPress je izjemno enostaven za uporabo, hkrati pa omogoča velik nabor funkcionalnosti. Prav zato ne preseneča, da ga uporabljajo tudi nekateri največji ponudniki spletnih vsebin na svetu kot so naprimer:

 • Time Magazine,
 • Microsoft News Center,
 • MTV News,
 • Sony Music,
 • Disney,
 • LinkedIn,
 • The New York Times,
 • CNN,
 • OptiWeb,
 • miniMax,
 • eBay,
 • in mi 🙂
Izdelava spletne strani z Wordpress 3

Čeprav je bil v začetku priljubljen predvsem zaradi preproste izdelave blog strani, danes omogoča mnogo več. Razvil se je v odlično CMS platformo (Content management system ali Sistem za upravljanje spletnih vsebin). Je odlična izbira za vse vrste spletnih strani, informacijskih internetnih mest, preprostih spletnih trgovin in mobilnih aplikacij.

1. WordPress je brezplačen

WordPress je brezplačen, kar pomeni, da ga lahko naložite, namestite, uporabljate in spreminjate po lastnih željah. Poleg tega uporablja odprto kodo, kar pomeni, da ga lahko tudi programirate po lastnih potrebah. Prav zaradi tega je veliko uporabnikov vključenih tudi v razvoj WordPressa. K temu lahko prispeva prav vsak. Trenutno je brezplačno na voljo več kot 2.600 WordPressovih tem in več kot 31.000 vtičnikov, ki jih lahko uporabite za kakršno koli spletno mesto. Vse kar potrebujete za izdelavo internetne strani na WordPress platformi, je lastna domena in gostovanje na strežniku.

Izdelava spletne strani z Wordpress 4

WordPress ponuja velik izbor brezplačnih tem za izdelavo spletnih stran

2. Uporaba WordPress-a je enostavna

Milijoni uporabljajo WordPress. Eden od razlogov za njegovo priljubljenost je tudi preprosta uporaba. Enostavne spletne strani lahko izdela pravzaprav vsak. V kolikor so vaše potrebe in želje zahtevnejše, je bolje da se obrnete na strokovne izdelovalce internetnih mest med katere se uvrščamo tudi sodelavci qStom Web Solutions.

Izdelava spletne strani z Wordpress 5

Uporaba WordPressa je zelo enostavna

3. WordPress lahko nadgradite z različnimi temami in vtičniki

Mnogo WordPressovih uporabnikov ni programerjev ali oblikovalcev spletnih vsebin. Razlog zato je tudi izjemno velika izbira že v naprej pripravljenih tem. Teme so pripravljene za različna področja, kar omogoča izbiro tiste, ki je blizu željam uporabnika. Poleg tega so možne nadgradnje z množico vtičnikov (plugins). Zahtevnešjo izdelavo spletnih vsebin pa je vendarle bolje prepustiti strokovnjakom, ki imajo dolgoletne izkušnje z deloam na WordPressovi platformi.

Izdelava spletne strani z Wordpress 6

WordPress teme – pripravljene za vse vrste želja uporabnikov

4. WordPress je dobro pripravljen za vse vrste spletnih iskalnikov

Internetne strani narejene na WordPress platformi so dobro uvrščene pri vseh spletnih iskalnikih. Strani so že v osnovi oblikovane z upoštevanjem SEO (Search Engine Optimization ali Optimizacija spletnih strani). Poleg tega lahko internetno spletišče nagradite z WordPressovim SEO vtičnikom.

KONTAKT

Lahko pomagamo?

Imamo dolgoletne izkušnje z izdelavo WordPress spletnih strani

5. WordPress omogoča enostavno upravljanje

WordPress platforma ima integrirane nadgradnje o katerih obvešča uporabnike. Preko nadzorne plošče lahko uporabniki zelo enostavno nadgradijo svojo temo ali namestijo nove vtičnike. Vsebino lahko varno shranjujete s pomočjo WordPressovih zaščitnih kopij (Backup).

6. WordPress je varen in zaščiten

Zaščita in varnost je zelo pomembna za WordPress. Spletišča narejena na WordPress-ovi platformi so dokaj varna. Kljub temu je priporočljiva nadgradnja s katerim od vtičnikov, ki spremljajo poskuse vdorov ali napade virusov. Tisti, ki spletno stran koristite kot blog, pa si preberite tudi članek “WordPress zaščita pred Spam-om“. Zaradi svoje priljubljenosti, je WordPress velikokrat tarča kibernetskih napadov, zato je vsaka dodatna zaščita priporočljiva.

Izdelava spletne strani z Wordpress 7

WordPress skrbi za varnost in zaščito svojih spletišč

7. WordPress omogoča preprosto uporabo različnih medijev

WordPress omogoča mnogo več kot samo pisanje tekstovnih besedil. Preprosto lahko dodajate slike, fotografije, video in audio vsebine. V spletno strani lahko preprosto prilepite URL (Uniform Resource Locator ali enolični krajevnik vira) željenega medija, kot naprimer YouTube video, Instagram fotografijo, Tweet ali Soundcloud audio.

Izdelava spletne strani z Wordpress 8

WordPressove spletne strani vključujejo različne medije

8. Kako lahko uporabite WordPress?

WordPress lahko uporabite na veliko različnih načinov, kot so:

 • Blog
 • CMS (Content managament system ali Sistem za upravljanje vsebin)
 • Gallery (galerija fotografij)
 • Portfolio (reference)
 • Spletna trgovina (primeren je za manjši obseg prodajnih artiklov ali storitev)
 • Internetna stran z zbirko video vsebin
 • Spletna stran namenjena samo članom (npr. društvo ali skupina)

Zgoraj so navedene samo nekatere možnosti uporabe, v resnici pa jih obstaja še mnogo več. WordPress platforma je odlična izbira za izdelavo spletnih strani, ki so informatovne narave, blogi, predstavitve in spletne trgovine, ki ponujajo malo število izdelkov ali storitev.

Spletna stran WordPress.com


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo