Prenova spletne strani izboljša njun učinek 1
Prenova spletne strani izboljša njun učinek 1

Nova podoba, novi obiskovalci

Prenova spletne strani izboljša njen učinek

Iščete načine, kako bi več obiskovalcev spletne strani spremenili v stranke? Preden se lotite nagradnih iger in marketinških kampanj,  dobro preglejte in analizirajte vašo spletno stran. 

Nova podoba spletne strani pridobi nove obiskovalce

Posodobitev spletne strani je ena izmed osnovnih stvari, ki takoj pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev in njihovo konverzijo v kupce. Vaša stran mora biti enostavna za uporabo in vizualno privlačna na vseh napravah, saj morate v samo petih sekundah obiskovalca prepričati, da naj bolj podrobno prebrska po vaši internetni strani. Če je od zadnje prenove ali posodobitve spletne strani minilo že kar nekaj časa, bodo obiskovalci vsekakor pogrešali nekatere napredne funkcije, ki jih pri brskanju uporabljajo današnji uporabniki spleta. Morda bo za posodobitev že dovolj, če bomo namestili kak vtičnik, pripomoček ali kakšno drugo orodje, ki bo uporabniku omogočala enostavnejšo uporabo spletne strani. Lahko pa posodobitev zahteva tudi celotno prenovo jedra vaše spletne strani.

Pogosti “priboljški” današnjih spletnih strani

  • obrazeci za naročanje na e-novice
  • socialni vtičniki za delitev vsebine na socialnih omrežjih
  • hitro pomakanje na določeno vsebino na strani
  • odzivni način prikazovanja ( Mobile Friendly ) za optimalno uporabniško izkušnjo na vseh velikostih ekranov
Prenova spletne strani izboljša njun učinek 3

Spletna stran v odzivnem načinu

Več kot 90% uporabnikov dostopa do spletnih strani z uporabo več kot ene naprave, iz telefona, tablice ali namiznega računalnika.  Starejši spletne strani niso grajene z uporabo tehnologij, ki omogočajo prikaz strani v odzivnem načinu, zato je njihova uporabnost na manjših zaslonih praktično nemogoča. Obiskovalci želijo pregledno prikazano vsebino in enostavno navigacijo in to jim spletna stran v odzivnem načinu nudi na vseh napravah. Na takšni spletni strani se bodo obiskovalci zadrževali dlje.

Videoposnetki na strani lahko pritegnejo pozornost

Vse več podjetij se zaveda pomena objave video vsebin na spletnih straneh in socialnih omrežjih. Z objavo video posnetkov želimo zagotoviti večjo izpostavljenost vaše blagovne znamke, artikla ali rešitve. Zraven video marketinškega učinka, popvečajo obisk, čas trajanja posameznega obiska in izboljšajo SEO lastnosti strani. Video posnetki na vaši spletni strani, blogu ali socialnih omrežjih. bi morali biti del vsake spletne marketingške  strategije.

Podoba spletne strani močno vpliva na marketingški uspeh

Uspeh promocije in marketingških dejavnosti je v veliki meri odvisen od podobe vaše spletni strani.

Pomislite: Vse vaše marketingške aktivnosti (objave na spletu in socialnih omrežjih, tiskovine, vizitke,…) v neki točki napotijo potencialnega kupca na vašo spletno stran, vendar je spletna stran vašega podjetja grafično in funkcionalno zastarela. Se bo obiskovalec odločil za nakup? Verjetno ne.

Spletna stran podjetja mora biti v koraku s celostno podobo podjetja saj v širši javnosti močno vpliva ugled celotnega podjetja in blagovne znamke.

Kdaj posodobiti spletno strani?

  • Vsebina na strani je neaktualna in ne nagovarja vaših kupcev
  • Na spletni strani ni jasnih pozivov k dejanju (Call to Action
  • Spletna stran temelji na zastareli tehnologiji, ki jo je težko vzdrževati in prestavlja varnostni riziko
  • Stran ni Mobile Friendly – se ne prilagaja na različne velikosti ekranov
  • S spletno stranjo ne dosegate željenih učinkov

Morda vaša spletna stran ne potrebuje celovite prenove in bodo dovolj že manjši popravki in dopolnitve. Začnite z manjšimi posegi in s pomočjo statistike strani spremljajte odziv obiskovalcev. Na stran lahko namestite tudi posebne programe, ki vam omogočajo podrobno analizo obnašanja obiskovalcev. MauseStats (https://www.mousestats.com/) analitika vam omogoča celo video prikaz kako se obiskovalci z miško premikajo po vaši spletni strani in na katere elemente so najbolj pozorni (HeatMap). Na spletu lahko najdete ogromno odličnih orodji, ki vam pomagajo ugotoviti, katere elemente spletne strani je potrebno izboljšati, da boste povečali učinek vaše plstne strani.

Kako naprej?

Vaša spletna stran je kot sprejemna pisarna podjetja. Če nas sprejme prijazno osebje v lepem okolju, se takoj počutimo bolj pomembne in so bolj naklonjeni k sklenitvi posla. Enako je s spletno stranjo. Prepričajte se, da bo obiskovalce vabila k dejanjem, in da obiskovalec dejansko ostane nekaj časa na njej.

Preden se lotite celovite ali samo delne prenove spletne strani opravite analitiko obiska obstoječe spletne strani, na papir si napišite slabe in dobre lastnosti obstoječe strani in cilje, ki jih  želite doseči s prenovo. Preden začnete razmišljati o sami strukturi nove spletne strani, si preberite še Napake pri izdelavi spletne strani.

KONTAKT

Lahko pomagamo?

Pišite nam preko kontaktnega obrazca


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo