Nestpay

Nestpay - Activa in MasterCard plačila
Nestpay - Activa in MasterCard plačila

Elektronski plačilni sistem

Activa MasterCard za spletno trgovino

Activa Nestpay omogoča prejemanje plačil s plačilnimi karticami Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro preko ponudnika plačilnih storitev Intesa Sanpaolo Bank.

Informacije

Plačilni sistem Activa Nestpay

Sistem za kartično poslovanje preko spletnih trgovin je razvit ob upoštevanju novih standardov 3D Secure CAP in deluje z uporabo avtentikacije največjega kartičnega sistema – MasterCard SecureCode™ in Verified by Visa™.  Activa MasteCard plačilni modul za spletno trgovino OpenCart podpira vse uveljavljene varnostne mehanizme.

Plačilni sistem Nestpay za spletno trgovino OpenCart pokriva zraven osnovnih elementov zaščite in klasične avtorizacije tudi dinamično preverjanje avtentičnosti v procesu spletnega nakupa.

Activa za OpenCart
Activa Nestpay za OpenCart
Nestpay 1

SPLETNA TRGOVINA

Kako deluje Activa Nestpay v spletni trgovini?

Po namestitvi plačilnega modula Nestpay v spletno trgovino, se kupcem ponudi opcija izbire načina plačila s plačilnimi karticami preko plačilnega sistema Activa. Kupec se tako na blagajni lahko odloči za plačilo s kreditnimi ali plačilnimi karticami.  Vsi podatki se v kodirani obliki posredujejo na zaščiteno spletno stran Active, kjer kupec v njihov sistem vnese podatke. Za obdelavo plačila in varno obdelavo podatkov skrbi sistem Activa po standardu 3D Secure, tako da trgovcem ni potrebno skrbeti za ta del varnosti v spletni trgovini.

Po zaključku plačila s kreditno ali plačilno kartico je kupec ponovno preusmerjen nazaj na vašo spletno trgovino. Spletni trgovec je o uspešnosti transakcije obveščen takoj, podrobni podatki o transakciji in opravljenih nakupih pa so mu na razpolago v administraciji spletne trgovine.

Activa MasterCard

Integracija
190
00
 • Inštalacija vmesnika v spletno trgovino OpenCart
 • Konfiguracija vmesnika
 • Testiranje vmesnika
 • Komunikacija z Intesa Sanpaolo Bank
  (tehnična služba za ustrezno overjanje)
Priporočamo
Nestpay 2
Intesa Sanpaolo Bank vmesnik

KONTAKT

Smo strokovnjaki za OpenCart!

Preverite še ostale rešitve za spletne trgovine OpenCart!
Nestpay 3

Provizije in stroški Activa MasterCard sistema

Ponudnik sistema v Sloveniji je Intesa Sanpaolo Bank (Banka Koper), ki za poslovanje ne zaračunava nadomestila za uporabo storitev. Mesečni stroški procesiranja plačil preko Activa sistema za spletno trgovino so odvisni od pogodbe, ki jo sklenete z vašo banko in znašajo 0 € – 60 € ter provizije transakcij od 2% do 3%.

Kako do Activa MasterCard sistema za vašo spletno trgovino

Koraki do plačil preko Activa Nestpay sistema:

 1. podpis pogodbe z banko in dogovor o proviziji
 2. prejeli boste podatke za testno okolje in vzpostavitev plačilnega sistema
 3. posredovanje podatkov za potrebe instalacije in testiranja modula v spletni trgovini
 4. namestitev in konfiguracija Activa MasterCard modula v spletno trgovino
 5. testiranje nakupov in transakcij ter posredovanje testnih rezultatov podporni službi Intesa Sanpaolo Bank za področje Nestpay vmesnika
 6. registracija spletnega trgovca v 3D Secure MasterCard in Visa program. Spletni trgovec tako postane zaščiten v okviru pravil kartičnih sistemov z vidika zlorab.
 7. razvojni podatki v modulu se nadomestijo z realnimi za dejansko procesiranje kartičnih plačil preko Activa Nestpay sistema.
   
   

 

Nestpay 4
Banka Koper - Kartična plačila