Kibernetske grožnje v živo 1
Kibernetske grožnje v živo 1

Okoli 250 dnevno prejetih okuženih sporočil v Sloveniji

Kibernetske grožnje v živo

Imate tudi vi občutek da vas neprestano ogrožajo računalniški virusi in da dnevno dobivate na tone vsiljene pošte – SPAM-a?

Oglejte zemljevid spodaj, ki v živo prikazuje razne vrste napadov po svetu in videli boste, da ni tako hudo. Slovenija se namreč giblje okoli 120 mesta na lestvici kibernetsko najbolj ogroženih držav. Iz statističnih podatkov lahko razberemo, da Kaspersky v Sloveniji dnevno prepreči 2500 okužb različnih naprav, največ med delavnikih. Na svetovnem nivoju je ta številka kar 1.000.000.

Slovenci dnevno prejmemo okoli 250 email sporočil, ki so okužena z raznimi trojanskimi konji in črvi, ter 4000 nezaželjenih mailov, ki jih Kaspersky označi kot SPAM.

Zemljevid prikazuje v realnem času grožnje preko spleta, ki jih zabeležijo pri Kaspersky-u.

Antivirusni program Kaspersky?

Kaspersky INTERNET SECURITY je vsekakor odličen program za katerega skrbi preko 3.300 strokovnjakov, uporablja pa ga preko 400 milionov uporabnikov po vsem svetu. Primeren je za zaščito Android, OSX in Windows operacijskih sistemov. Kaspersky LAB je prisoten v več kot 200 državah in po testih varnostnega inštituta spada med najbolje ocenjene programe za zaščito pred kibernetskimi grožnjami.

Uporaba programa je enostavna in ne zahteva specialnega znanja, tistim bolj veščim pa kljub temu omogoča napredne nastavitve. Prav zato je priljubljen tudi med največjimi svetovnimi podjetji, bankami, vladnimi in nevladnimi organizacijami,.. Kaspersky si je torej pridobil zaupanje povsod, ker se upravlja s podatki na najvišji možni varnostni ravni.

Lastnosti Kaspersky Internet Security programa:

  • Uporabnika ščiti pred virusi in vohunskimi programi, ki predstavljajo grožnjo pri uporabi interneta
  • Varuje zasebnost ter tako preprečuje morebitno krajo identitete
  • Kaspersky zaščita dodaja dodatne nivoje zaščite za varno spletno bančništvo in nakupovanje
  • Vgrajena funkcionalnost vam omogoča tudi zaščito otrok pred nevarnostmi spleta (neprimerne ali zlonamerne vsebine)
  • Brez vidnega upočasnjevanja delovanja vašega računalnika/naprave zagotavlja varnost na svetovni ravni
  • Enostaven uporabniški vmesnik omogoča laično upravljanje varnostnih nastavitev in dostopov
Kibernetske grožnje v živo 3

Antivirusni programi zagotavljajo tudi zaščito vaših osebnih podatkov, ko preko spleta nakupujete in plačujete v spletnih trgovinah. Napredne varnostne tehnologije, ki jih uporabljajo nas ščitijo pred virusi in spletnimi grožnjami, obenem pa varujejo identiteto uporabnika. Za varno opravljanje spletnih nakupov in zagotavljanju zadostne zaščite v spletnem bančništvu, je uporaba tovrstnih programov obvezna.

Kaspersky Internet Security 2017

VARNOSTI VIDIKI – Ščiti pred virusi, vohunskimi programi in internetnimi groćnjami
Na internetu se redno pojavljajo novi zlonamerni programi, ki ogrožajo varno brskanje po spletu in branje elektronske pošte. Kaspersky Internet Security program  ščiti pred škodljivimi programi in zlonamernimi skriptami, ki na vas prežijo ob uporabi interneta. Prav tako uspešno blokira nezaželene oglase (PopUp) in pregleduje elektronsko pošto za hitro in nemoteno delo.

ZAŠČITA ZASEBNOSTI – Varuje zasebnost uporabnikov in vas ščiti pred krajo identitete
Uspešno preprečuje sledenju vašim spletnim aktivnosti ter onemogoča nepooblaščenim zajem vaših osebnih podatkov.

SPLETNO NAKUPOVANJE – Dodaja dodatne varnostne nivoje za varno spletno bančništvo in nakupovanje
Za spletno bančništvo in nakupe uporablja Kaspersky edinstveno tehnologijo, ki so jo poimenovali Safe Money. Safe Money ob obisku spletne trgovine ali strani nadzira, če je obiskana spletna stran ustrezno varna in preveri njeno avtoriteto. Strani za spletno bančništvo in spletne nakupe odpre v posebnem varnem načinu.

ZAŠČITA ZA OTROKE – Pomaga omejiti dostope do neprimernih in nevarnih vsebin za otroke.
Starševski nadzor omogoča nadzor nad programi in stranmi, ki jih zaganjajo otroci. Če sistem prepozna nevarnost ali je ocena vsebine previsoka, prepreči dostop do neprimernih spletnih vsebin in iger. Nadzirati zna tudi sporočila na socialnih omrežjih in preprečuje razkritje osebnih podatkov uporabnikov.

 

 

Kibernetske grožnje v živo 4

KONTAKT

Lahko pomagamo?

Pišite nam preko kontaktnega obrazca


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo