Bankart 1
Bankart 1

Bankart plačilni modul

Bankart v spletni trgovini

Plačilni modul Bankart omogoča procesiranje plačil s plačilnimi ali kreditnimi karticami Visa, Maestro, MasterCard in Karanta preko največjega slovenskega ponudnika elektronskega plačevanja.

Integracija Bankart plačilnega modula v spletno trgovino

Širok nabor načinov plačila v spletni trgovini izboljšujejo uporabniško izkušnjo in dvigujejo ugled spletne trgovine. Plačilni sistem za spletne trgovine Bankart spada v Sloveniji med najbolj zaupanja vredne ponudnike procesiranja plačil. Uporabniki se z njimi srečujejmo praktično vsakodnevno ob uporabi plastičnega denarja, bančnih avtomatov, POS-terminalov v klasičnih trgovinah in ob uporabi storitev e-računi. Pri Bankartu je kvaliteta storitev procesiranja plačil v spletni trgovini tako za uporabnika, kakor tudi za lastnika spletne prodajalne na najvišjem nivoju.

Kako deluje Bankart modul?

Po namestitvi in uspešnem testiranju plačilnega modula Bankart, se v spletni trgovini OpenCart kupcem ponudi dodatna opcija izbire načina plačila s plačilnimi karticami preko Bankart – 3D Secure System. Kupec se tako ob zaključku nakupa (na blagajni) z vsemi podatki v kodirani obliki preusmeri na spletno stran Bankart, kjer stranka neposredno v Bankart sistem vnese podatke o svoji kreditni ali plačilni kartici.

Zaključen proces izvedbe plačila s kartico preusmeri kupca ponovno v spletno trgovino, kjer se mu prikažejo vse podrobnosti o naročilu in statusi izvedene transakcije.

Bankart modul

Integracija
250 osnovna cena
 • Inštalacija vmesnika v spletna trgovino OpenCart
 • Konfiguracija vmesnika
 • Testiranje vmesnika
priporočamo

KONTAKT

Smo strokovnjaki za OpenCart!

Preverite še ostale rešitve za spletne trgovine OpenCart!

V sistemu procesiranja elektronskih plačil preko Bankart sistema so vključene naslednje banke:
Abanka Vipa, Sparkasse, Delavska hranilnica, Addiko Bank, Nova Ljubljanska banka, Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), SKB banka, UniCredit Banka Slovenije.

Pred integracijo Bankart plačilnega modula v vašo spletno trgovino je potrebno pri vaši banki skleniti pogodbo ali aneks k obstoječi pogodbi, na podlagi katerega pridobite uporabniške podatke in gesla s katerimi se nato spletna trgovina identificira v sistemu Bankart.

Bankart 3
Bankart 4

Bankart ne zaračunava posebnega mesečnega nadomestila za uporabo storitev procesiranja plačil preko spletne trgovine, če imate sklenjeno pogodbo z eno od zgoraj navedenih bank. Kot lastnik spletne trgovine plačate z banko dogovorjeno provizijo na znesek transakcije. Glede na nam dostopne podatke se znesek provizije giblje med 1,25% in 3%, a vam predlagamo, da se za natančne informacije o provizijah in stroških obrnete na vašo banko, kjer imate sklenjeno pogodbo.

Glavni koraki uvedbe plačil preko Bankart sistema so naslednji:
 • podpis pogodbe med trgovcem in banko
 • posredovanje podatkov s strani banke v Bankart, kjer je izveden vnos trgovca v sistem podpore
 • posredovanje razvojnih podatkov za potrebe uvedbe podpore na kontaktni e-mail naslov trgovca
 • trgovčeva izvedba podpore plačevanju in izvedba testov, ki pokrivajo dogovorjen obseg poslovanja (avtorizacija, zajem, storno, obroki, pravilen prikaz obvestil ob odobreni in zavrnjeni transakciji…)
 • v kolikor testi trgovcu potrjujejo uspešno uvedbo podpore, je potrebno rezultate testov posredovati v pregled v Bankart, kjer so preverjeni še z vidika podpore procesnega centra
 • Bankart registrira trgovca na MasterCardu in Visi. S tem je trgovec del 3D Secure programa in tako v okviru pravil kartičnih sistemov zaščiten z vidika zlorab.
 • po uspešno izvedenih in potrjenih testih so trgovcu posredovani podatki za dostop do produkcijskega okolja.
 • Bankart 5
  Bankart 6

  Bankart modul v spletni trgovini komunicira s strežniki Bankart sistema preko komunikacijskih kanalov, ki morajo biti ustrezno zaščiteni. V spletni trgovini je potrebno zagotoviti SSL certifikat (z dolžino javnega ključa najmanj 1024 in največ 4096), ki je izdan in overjen s strani zaupanja vredne institucije. Takšne agencije za certificiranje (Certification Authority) so VeriSignThawteEntrust, GeoTrustRapidSSL, GoDaddy, DigiCert, Sigen-ca, AC, Posta CA, Halcom.. Glede na veljavnost SSL certifikata, je potrebno pravočasno poskrbeti za zamenjavo strežniškega SSL certifikata še pred potekom veljavnosti, saj uporaba Bankart plačilnega modula brez veljavnega varnostnega certifikata v spletni trgovini ni mogoča. Vse spremembe v zvezi s varnostnimi certifikati je potrebno pravočasno sporočiti tudi na Bankart.

  Za varnost podatkov je tako maksimalno poskrbljeno s SSL varnostnimi certifikati, na nivoju vnosa podatkov, pa varnost zagotavlja tudi preverjen strežniški sistem Bankart.

  KONTAKT

  Smo strokovnjaki za OpenCart!

  Preverite še ostale rešitve za spletne trgovine OpenCart!

  
  Shopping Basket

  Maribor
  Slovenska ulica 17
  2000 Maribor

  Ljubljana
  Kavčičeva ulica 66
  1000 Ljubljana

  Pošljite nam sporočilo