Wordpress zaščita pred Spam-om 1
Wordpress zaščita pred Spam-om 1

SPAM zaščita

WordPress zaščita pred Spam-om

WordPress je eden izmed najbolj razširjenih sistemov za upravljanje spletnih vsebin in ni popoln, zato je WordPress zaščita pred SPAM napadi. Pripravili smo seznam vtičnikov, ki vam bodo v pomoč pri boju proti “SPAM robotom”.

Osnovni cilji anti-SPAM zaščite

Blokiranje SPAM registracij
WordPrees spletna stran ima možnost registracije uporabnikov in ta postopek je tako preprost, da se lahko prijavi tudi Spam robot. Robot lahko tako enostavno oddaja vsiljive komentarje na vašo spletno stran. Registrirani uporabniki se namreč izognejo procesu preverjanja avtorjev in tako bo lahko Spam robot brez omejitev objavljal komentarje na vaši strani. Vi kot skrbnik spletne strani bi torej morali ročno blokirati vse nove “Spam robot” uporabnike.

Preverjanje povezav – Trackback Validation
Trackback funkcija omogoča obveščanje upravljalca strani, da je iz druge strani bila narejena povezava (link) na njegovo spletno stran. Trackback Validation preverja to povezavo tako, da obiskovalčev IP naslov primerja z IP naslovom strežnika iz katerega prihaja povezava. Če se IP naslovi med seboj ne ujemajo, potem je komentar oddal Spam robot in ga zavrže.

Zmanjšanje SQL zahtevkov
Če se lahko SPAM komentarji zapisujejo v WordPress bazo podatkov brez številke transakcije, bo to povečalo obremenitev strežnika in oviralo nalaganje vaše spletne strani. Posledično po baza večja, stran pa se bo dlje nalagala in počasneje odzivala. Da preprečite takšne zapise v bazo mora biti aktivirana Anti Spam zaščita.

Redna analiza in nadzor nad dogajanjem
Podrobna statistika omogoča analizo podatkov iz katerih je moč razbrati aktivnosti obiskovalcev spletne strani, kakor tudi SPAM robotov. Osnovne nastavitve WordPress sistema omogočajo urejanje komentarjev v administraciji pod menijem “Settings/Nastavitve” in so obvladljive, če vaša stran prejme manjše število komentarjev. Če je komentarjev veliko, bo analiza in nadzor nad komentarji z osnovno funkcionalnostjo neučinkovita. Tudi v tem primeru boste potrebovali WordPress Anti-Spam Plugin.

Dejstvo je, da se boste morali ukvarjati s spam komentarji, če so le ti aktivirani na vaši WordPress streni. Spam komentarji škodijo spletni strani, močno vplivajo na ugled lastnika strani in lahko znatno zmanjšajo njeno učinkovitost!

1. Akismet

Akismet je eden izmed najboljših Anti-Spam vtičnikov. Z več kot milijon prenosi je najbolj priljubljena izbira med uporabniki WordPress. Ta jih samodejno preveri in filtrira vse tiste, ki izgledajo kot Spam. Vsi komentarji se preverijo na spletni strani Akismet Web service, kjer zagotavljajo brezplačne spam bloge. Za uporabo potrebujete API ključ, ki je brezplačen za osebno uporabo.

Wordpress zaščita pred Spam-om 3

2. WP-Spamshield Anti-Spam

To je najmočnejši Anti-Spam vtičnik za WordPress. Odstrani Spam komentar, prepreči registracijo spam robotov, zaščiti kontaktne obrazce in preveri trackback povezave. Večina spam komentarjev prihaja na spletno stran avtomatsko. Ta vtičnik pa uporablja dve nastavitvi:

JavaScript / Piškotki Anti-Spam plast:

Ta plast deluje v kombinaciji z JavaScript in piškotki za filtriranje proti spam robotom in blokiranje vsakega avtomatskega spam robota, ki pride na spletno stran.

Algoritmična Anti-Spam plast:

V primeru, da se nekateri spam roboti izognejo JavaScript pasti in piškotkom, se aktivira Algorithmic Anti-Spam past, ki jih popolnoma ustavi in zagotavlja, da se spam roboti ne pojavijo več na spletni strani. Vsebuje več kot 100 naprednih filtrov, kateri odlično opravljajo svoje delo.

Wordpress zaščita pred Spam-om 4

3. AntiSpam ClearTalk

To je premierni Anti-Spam vtičnik, ki preprečuje komentarje, registracije, e-mail spam in več. Vtičnik premakne spam v mapo SPAM na območje kjer se nastavlja vtičnike. Tam lahko nastavite pravilo, kaj se naj zgodi s takšnim komentarjem. Z uporabo tega vtičnika lahko preverite obstoječe račune, kjer lahko najdete tudi spam uporabnike (robote) in jih nato izbrišete. Pomagamo si lahko tudi s filtriranjem spam robotov v registracijah, ki lahko prihajajo iz drugih registracijskih vtičnikov.

Wordpress zaščita pred Spam-om 5

KONTAKT

Lahko pomagamo?

Poskrbeli bomo, da bo vaša stran popolnoma zaščitena pred spam-om!

4. WPBruiser

WPBruiser je zelo koristen Anti-Spam vtičnik, prej znan kot GoodBye Captcha. Pomaga pri odpravi spam robotov, ki se prijavijo in oddajajo spam komentarje. Ima tudi opcijo za samodejno blokiranje IP naslov, ki so vključeni Spam napadu na vašo stran.

Wordpress zaščita pred Spam-om 6

5. WordPress Zero Spam

WordPress Zero Spam učinkovito blokira spam komentarje, kot tudi samodejno registracijo spam robota kot uporabnika. Podpira vtičnike kot so ContactForm 7, Gravity Form, Ninja Form, BuddyPress in Wpforms, prav tako pa tudi Cache vtičnike za hitrejše delovanje spletne strani. Pri zaščiti ne uporablja Captcha polj, ki včasih povzročajo slabo voljo obiskovalcev ali jih celo odženejo.

Wordpress zaščita pred Spam-om 7

6. Spam Destroyer

Deluje pri preprečevanju samodejnih spam komentarjev. Je preprost in enostaven za uporabo, saj je potrebno vtičnik le namestiti in aktivirati.

Wordpress zaščita pred Spam-om 8

Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo