Analiza spletne strani na mobilnih napravah 1
Analiza spletne strani na mobilnih napravah 1

Mobile Website Speed Testing Tool

Analiza spletne strani na mobilnih napravah

Google je na svojem blogu za mala podjetja “Google Small Business blog” objavil novo spletno stran, kjer lahko sami opravite analizo spletne strani in preverite ali je vaša stran prijazna mobilnim napravam.

Spletna stran omogoča enostavno analizo prilagodljivosti vaše spletne strani na mobilne naprave, ter hitrost nalaganja na namiznih računalnikih in mobilnih napravah.  Orodje bo na podlagi opravljenih testov podalo oceno od 0 do 100 za vsako od treh glavnih elementov, ki najbolj vplivajo na pozitivno uporabniško izkušnjo vaše spletne strani.  Za doseganje dobre ocene je seveda pogoj, da je vaša spletna stran izdelana z upoštevanem smernic odzivnega oblikovanja (Responsive design). Analiza spletne strani z Google orodjem poda osnovne informacije o prijaznosti vaše strani do mobilnih uporabnikov, omogoča pa tudi izdelavo izčrpnega poročila, ki ga lahko delite z vašim skrbnikom spletne strani.

Analiza spletne strani na mobilnih napravah 3

Analizo spletne strani opravite na strani  Mobile Website Speed Testing  Tool tako, da vpišete URL naslov vaše spletne strani. Google orodje bo nato izdelalo poročilo za naslednja področja:

Mobilnikom prijazne spletne strani - MOBILE FRIENDLINESS

Ko brskamo po spletni strani preko mobilne naprave je zelo pomembno, da je stran pregledna in enostavna za uporabo tudi na manjših zaslonih. Pri Googlu so to poimenovali Mobile friendliness.  Gre za oceno uporabniške izkušnje obiskovalcev, ko brskajo po vaši spletni strani na svojih pametnih telefonih. Da bo ocena čim višja in s tem stran prijazna do mobilnih naprav, naj bodo glavne povezave v obliki velikih gumbov, ki jih je moč enostavno izbrati, navigacija mora biti enostavna, najbolj pomembne informacije pa v ospredju

Hitrost nalaganja na mobilnikih - MOBILE SPEED

Strežnik preveri, kako dolgo traja, da se vaša spletna stran naloži na mobilni napravi. Če se stran odziva počasi in morajo obiskovalci predolgo čakati, da se naloži, bodo vašo stran zapustili in raje podatke poiskali na drugih spletnih straneh, ki so bolj odzivne in prijazne za uporabo.

Hitrost nalaganja spletne strani - DESKTOP SPEED

Orodje oceni, kako dolgo se spletne strani nalagajo na namiznih računalnikih. Ocena ne temelji samo na hitrosti vaše internetne povezave, ampak se preverjajo tudi elementi vaše pletne strani, ki vpilavjo na hitrost nalaganja vsebin.

KONTAKT

Lahko pomagamo?

Pišite nam preko kontaktnega obrazca


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo