Nazaj

SPLOŠNO

Vstavljanje slik v prispevek - WordPress

Pripravili ste besedilo za prispevek v okolju WordPress. S spisanim besedilom ste zadovoljni, sedaj pa je prispek smiselno opremiti še z grafičnim materialom. Postopek za vstavljanje članka v spletni prispevek v okolju WordPress je naslednji.

Postopek vstavljanja slike v spisano vsebino prispevka

1. Pojdite v urejanje članka v administraciji (Prispevki > Vsi prispevki > “spisan članek” > Uredi).

2. Z miškinim kazalcem se postavite med besedilo, kjer želite dodati sliko in zgoraj nad urejevalnikom kliknite na gumb “Dodaj predstavnostne datoteke“.

Vstavljanje slik v prispevek 1

3. V novem odprtem oknu se postavite v zavihek “Predstavnostna knjižnica“, izberite sliko, ki jo želite dodati v besedilo in na koncu kliknite na gumb “Vstavi v prispevek” v spodnjem desnem kotu.

Vstavljanje slik v prispevek 2

4. Sedaj je v osnovi slika vstavljena v tekst, imamo pa več možnosti upravljanja horizontalne pozicije, velikosti slike in dodajanje besedila kot opis slike.

Vstavljanje slik v prispevek 3

Z levim miškinim gumbom kliknite na sliko in odprla se vam bo orodna vrstica za urejanje slike. Prve štiri ikone predstavljajo horizontalno poravnavo slike (izberite poljubno), četrta ikone (svinčnik) pa nas pelje do dodatnih nastavitev.

5. Dodatne nastavitve slike:

  • V polje “Napis” vpišite opis slike, ki bo prikazan direktno pod sliko.
  • Prav tako lahko tudi tukaj izberete horizontalno poravnavo slike.
  • Pri velikosti lahko izberete med ostalimi možnostmi tudi opcijo “Velikost po meri“, kar vam omogoči ročni vpis širine ali višine slike (razmerje slike se ohrani z avtomatskim preračunom dimenzije, ki je niste vpisali).
Vstavljanje slik v prispevek 4

Po urejenih spremembah kliknite na gumb posodobi s spodnjem desnem kotu.

Ko ste s postavitvijo slik v besedilo zadovoljni, shranite spremembe s klikom na gumb posodobi ali update na nivoju urejanja članka.