Prijava in pregled strani

Nazaj

Administracija spletne strani

Spletno mesto urejate preko on-line administracijskega vmesnika. Za vstop v administracijski vmesnik potrebujete ustrezen URL naslov, uporabniško ime in geslo s katerim se boste identificirali kot ustrezen uporabnik.

Dostopi in pogled administracijskega vmesnika so lahko različni in so odvisni od pooblastil, ki so vam dodeljena in same prilagoditve vmesnika potrebam spletne strani.

 

Na strani za prijavo vpišite prijavne podatke:

  • uporabniško ime
  • geslo
  • izpolnite polje z računom za preverjanje robotov

Izberite gumb za prijavo.

Po kliku boste preusmerjeni na domačo stran administracije, ki se imenuje nadzorna plošča. Ta prikazuje osnovne informacije, najnovejše novice in podobno.

Na levi strani se nahaja meni z večimi možnostmi. Vsaka od teh je klikabilna in vodi na posamezne segmente. Če boste miško držali preko ene od ikon ali napisov se bo na desni prikazalo manjše okenjce s podsegmenti, tako vam ni potrebno nastavitev iskati globje v administrativnem meniju.

Pozor:
Prikazani segmenti v meniju so lahko različni za posameznega uporabnika, odvisno od vaših pooblastil.

S klikom na segment “Strani” v meniju se prikaže pregled vseh strani. Zgoraj je pregled in z menijem strani, ki se delijo na Vsi, Moji, Objavljenih, Osnutki, zasebni, Smeti,.. Te povezave so aktivne in predstavljajo filter za hiter izpis željenih strani.

Zraven naslova je gumb “Dodaj novo”, ki omogoča dodajanje nove strani.

V primeru da je vaša stran Multi-domain, pomeni, da se iz enake administracije upravljajo strani na različnih domenah.

V ta namen so vzpostavljene “klasične strani” in “Landing” strani. Do teh lahko hitro dostopate preko spustnega menija “All+Landing/Landing”.

Landing strani so razdeljene tudi na podstrani in te so na seznamu prikazane z znakom “-” ter nekoliko zamaknjene v desno. Takšna stran imenujemo “child” in torej pripada nadrejeni strani “parent”.

Na desni strani se nahajajo informacije o straneh. Vidimo lahko kateri uporabnik je dodal vsebino (avtor), v katerih jezikih je na voljo in kdaj je bila objavljena.