Nazaj

OPENCART ADMINISTRACIJA

Vstop v administracijo OpenCart trgovine

Za vstop v administracijsko stran vam je bil dodeljen ustrezen URL naslov. Ko prispete na stran za vstop v administracijo, morate vpisati vaše prijavne podatke.

Vstop v administracijo
Ko pravilno vpišete svoje uporabniško ime in geslo in pritisnete na gumb prijava in preusmerjeni boste na domačo stran administracije. Nadzorna plošča je prva stvar, ki jo boste videli ob vstopu v administracijsko stran. Glavna naloga vstopne strani je prikaz stanja trgovine, torej kako uspešno spletna trgovina obratuje. Stran je razdeljena na 3 dele, ki vam pomagajo razumeti statistične podatke, ki so zbrani o vaši spletni trgovini.
Nadzorna plošča

Podatki o naročilih in kupcih:

Prikazani so v štirih segmentih:
  • 1. skupno število naročil,
  • 2. skupna vrednost naročenih artiklov,
  • 3. število vseh kupcev,
  • 4. trenutno število kupcev, ki so prijavljeni v sistem.
Do podrobnosti o posameznem sklopu lahko dostopate s klikom na link »Poglej si več« v posameznem segmentu.

Statistični podatki in analitika:

Podatki prikazujejo informacije o naročilih glede na lokacijo kupcev (zemljevid) in časovno obdobje (graf).

Podrobnosti naročil po posamezni državi vam sistem prikaže ob prehodu miškinega kazalca čez državo. Pri tem si pomagajte s povečavo zemljevida (klik na »+« ikono).

Graf na desni prikazuje analitiko prodaje in naročil v izbranem časovnem obdobju. Obdobje izberite s klikom na ikono koledarja v desnem zgornjem kotu nad grafom.

Podatki o aktivnostih:

Podatki o aktivnostih na spletni strani so prikazani v tabeli Nedavna dejavnost in Zadnja naročila. 

V tabeli Nedavna dejavnost so prikazani uporabniki z navedbo vrste dejavnosti in ure, ko je dejavnost bila izvršena.  

Tabela Zadnja naročila vsebuje podatke o zadnjih naročilih in povezave do podrobnosti o posameznem naročilu.

Bližnjice

Po vstopu v administracijo vaše spletne strani, boste zgoraj levo opazili majhno ikono zvezdice. Če se z miškinim kazalnikom postavite na to ikono, se vam bo razprl hitri meni z bližnjicami. Tukaj lahko na hiter način dostopate do nastavitev in urejanj, ki jih največkrat uporabljate in najbolj potrebujete. Če v tem spustnem meniju izberete na primer »Izdelki«, vas bo klik preusmeril na stran za dodajanje in urejanje izdelkov. S to opcijo vam ni potrebno teh nastavitev iskati globje v administrativnem meniju na levi, v tem primeru Katalog > Izdelki.
Slika bližnjic

Iskalnik

V administracijo vaše spletne strani je vgrajen iskalnik, ki ga najdete na vrhu administrativne strani. Ta služi v namen hitrega iskanja po vsebinah. Ob premiku na ikono povečevalnega stekla, se prikaže meni različnih možnosti ciljnega iskanja. V iskalnik lahko vnesete ime izdelka, naročila, uporabnika/kupca ali kategorije.

Iskalnik