Nazaj

OPENCART ADMINISTRACIJA

Urejanje vstopne strani

V opencart administraciji urejate vstopno stran z grajenjem modulov. Za urejanje vstopne strani se pomaknite na ikono za meni bližnjic (zvezdica zgoraj levo) ali pa se sami usmerite na Journal > Layouts > Home.

Urejanje vstopne strani

Odprla se bo stran, ki predstavlja osnovno zgradbo vaše spletne strani. Ta je zgrajena iz blokov v več vrsticah in stolpcih. Primer: V vrstici 1 (ROW 1) imamo vgrajen blok z modulom, ki na strani prikazuje Slider bannerjev, v vrstici 2 (ROW 2) pa modul, ki prikazuje bloke informacij. V vrstici 5 (ROW 5) se nahajajo bloki modulov, razdeljeni na dva stolpca.

Dodajanje nove vrstice – ROW

Če želite dodati novo vrstico blokov v zgradbo vstopne strani, stisnite na ikono »+« zgoraj na sredini, zraven besedila »top«. Na levi strani se ob na novo ustvarjeni vrstici prikaže ikona treh pikic. Če kliknemo in zadržimo to ikono, lahko vrstico preprosto prestavimo v željeno smer, enako lahko storimo s stolpci in bloki modulov.

Dodajanje novih stolpcev znotraj vrstice

Ime na novo ustvarjene vrstice najdemo v modrem okvirčku na vrhu nove vrstice. Na desni strani modrega okvirčka je ponovno ikona »+«. Če jo kliknete, se bo v vrstico dodal nov stolpec. V novem stolpcu se v zgornjem levem kotu nahaja številka s procenti. Če se na njo pomaknemo z miškinim kazalcem, lahko to vrednost spremenimo. Smiselno jo je nastavit na odstotek v razmerju s številom stolpcev, ki jih imamo (primer: 4 stolpci = vsak 25%). Lahko pa se s to vrednostjo poigravamo in tako dva stolpca razdelimo na razmerje 30% in 70%.

Dodajanje blokov

V vsaki ustvarjeni vrstici imamo sivo polje, v katerem je že rezerviran prostor za blok modula, ki še ni določen. Če se v sivem polju pomaknete v desni zgornji kot, boste spet opazili ikono »+«, ki bo ob kliku v sivo polje te vrstice ali stolpca dodala prostor za nov modul.

Dodajanje modulov

Zdaj, ko so bloki v vrsticah in stolpcih ustvarjeni, lahko vsakemu izmed njih določimo modul, katerega želimo, da se na tem mestu prikazuje. To storimo tako, da kliknemo na prazen blok »Add…« in iz seznama izberemo želeni modul.