Nazaj

OPENCART ADMINISTRACIJA

Urejanje slik v OpenCart trgovini

Urejevalnik slik  je orodje, ki ga uporablja administrator za nalaganje slik. Logotipi, fotografije artiklov ter blagovne znamke bodo potrebovale slike, ki morajo biti naložene na strežniku. To lahko preprosto uredite z urejevalnikom slik, ki je del OpenCart trgovine.

Urejanje slik v OpenCart trgovini
Urejanje slik v OpenCart

Urejanje slik

S klikom na sliko se odpre dodatna opcija izbire: gumb “Uredi” in “Izbriši”. Da bodo slike uporabnikom in sistemu vedno na voljo, jih je potrebno prenesti na strežnik in dodeliti posameznemu artiklu, kategoriji, novici,… Obstoječe slike na strežniku so na voljo v posamezni mapi, ki jih lahko poljubno kreirate in urejate. Za dodajanje slike v izbrano mapo kliknite na gumb “Naloži”  v orodni vrstici, ki bo omogočil direktno dodajanje slik iz vašega računalnika. Po uspešno naloženi sliki v izbrano mapo, se bo le ta prikazala v aktivnem oknu. S klikom na sliko boste sliko dodeli artiklu, kategoriji,… Če želite sliko ali mapo odstraniti iz strežnika, odkljukajte okence pred nazivom slike ali mape ter kliknite na rdeč gumb »Izbriši« v orodni vrstici urejevalnika slik.

 

Preden se lotite nalaganja slik v spletno trgovino

1. Slike poimenujte smiselno po artiklih in ne uporabljajte šumnikov ter posebnih znakov. Če so na sliki npr. Adidas Superge nam slika z imenom DSC1101.jpg ne pove kaj dosti in tudi Googlu ne. Veliko bolje je da poimenujete sliko po artiklu npr. Superge_Adidas_Twin2_crne.jpg. Če je potrebno, dodajte na koncu še unikatno kodo, da boste artikle lažje iskali.

2. Slike pred nalaganjem na strežnik optimizirajte za prikaz na spletu. Ne nalagajte večjih slik kot je potrebno, ker s tem upočasnujete stran in po nepotrebnem zasedate prostor na strežniku. Ustrezno veliko sliko tudi kompresirajte – pomagate si lahko z brezplačnimi spletnimi orodji kot je npr.: Optimizila (https://imagecompressor.com).

3. Na strežniku slike razporedite v ustreznem mape (npr. po kategorijah artiklov), da jih boste lažje našli. Tako kot pri poimenovanju slik, tudi kategorije poimenujte smisellno in pri tem ne uporabljajte šumnikov ali posebnih znakov.

OpenCart - Urejevalnik slik 1
Play Video