Nazaj

OPENCART ADMINISTRACIJA - prodaja

Prodaja v OpenCart trgovini

Vsa oddana naročila in podrobne informacije o kupcih se zapisujejo v rubriki Prodaja. Skrbnik spletnega mesta lahko upravlja z naročili in kupci, jih ročno dodaja, briše ali ureja. V primeru B2B prodaje lahko kupcem dodelite tudi skrbnika (komercialista). Skrbnika bo sistem z email sporočilom obvestil, da je njegova stranka oddala naročilo preko sistema spletne prodaje.

Transakcije

Lastnik spletne trgovine lahko kupcu naloži dobroimetje (dobropisa). V polje »Opis« vpišite za kakšno vrsto transakcije gre (npr. vračilo kupnine), v polje »Znesek« pa znesek dobroimetja. Za potrditev kliknite na gumb »Dodaj transakcije«. Ob potrditvi se stranki na e-mail pošlje tudi obvestilo o pridobitvi dobroimetja in trenutno stanje (skupen znesek vseh dobroimetji). Če ima kupec pozitivno stanje dobroimetja, se to avtomatsko upošteva pri njegovem naslednjem nakupu (znesek za plačilo naročenih izdelkov se zmanjša za vrednost dobroimetja).

Seznam Ip naslovov

Seznam IP naslovov pri posamezni stranki prikazuje IP naslove naprav s katerimi se je stranka prijavljala v svoj uporabniški račun. Pri vsakem od naslovov je zapisano tudi število različnih uporabniških računov, ki so vezani na ta IP naslov. Ta podatek je zelo pomemben, če se s klikom na gumb »Dodaj prepovedan IP« odločimo za blokado IP naslova (uvrstitev na seznam prepovedanih IP naslovov). Enak IP za dostop do spletne trgovine lahko namreč koristi več različnih kupcev (npr. dostop iz službe, kjer je IP naslov za dostop do interneta enak za vse). Z blokado takšnega IP naslova onemogočimo dostop vsem v tistem podjetju.

Ob kliku na IP naslov se odpre spletna stran GeoIPTool, kjer vam prikaže lokacijo vstopne točke do interneta za izbran IP.

Skupno število registriranih računov

Skupno število registriranih računov nam pove koliko različnih uporabniških računov (kupcev) uporablja enak IP za dostop do spletne trgovine. Klik na število vam izpiše kateri kupci so to.

Dodaj prepovedan IP

Omogoča dodajanje IP naslova na seznam blokiranih IP naslovov. Seznam vseh prepovedanih IP naslovov je administratorju dostopen v rubriki Prodaja > Kupci > Prepovedani IP.

OpenCart - Prodaja: transakcije 1
Play Video