Nazaj

OPENCART ADMINISTRACIJA

OpenCart Newsletter

Spletna trgovina vam omogoča pošiljanje elektronske pošte posameznim skupinam kupcev. To funkcijo lahko uporabite za pošiljanje glasil, informacij o akcijah in podobno. Ta funkcija je še posebej pomembna saj omogoča, da pošljete elektronsko pošto celotni skupini kupcev in vam ni treba pošiljati elektronske pošte vsakemu posamezniku posebej. Za to funkcijo je dodeljena posebna sekcija v administraciji pod imenom »Newsletter«.

Newsletter – Ustvari in pošlji

V tem razdelku sekcije newsletter (Newsletter > Ustvari in pošlji) lahko torej pošiljate urejeno elektronsko pošto posameznim skupinam uporabnikov. To lahko storite s pomočjo urejanja naslednjih parametrov:

Ustvari in pošlji

Predloga

Iz spustnega menija lahko izberete grafično predlogo izgleda vaše elektronske pošte.

Jezik

V tem razdelku lahko definirate jezik vaše elektronske pošte. Če nato obkljukate kvadratek spodaj, bo elektronska pošta poslana samo uporabnikom tega jezika.

Prejemnik

Iz spustnega menija lahko izberemo uporabnike, ki jim želimo poslati elektronsko pošto. Če izberete vrednost »Posamezne skupine uporabnikov«, se vam bo dodalo novo okno, v katerem lahko nato izberemo uporabniško skupino. Enako se zgodi v primeru izbire »Posamezni uporabniki«.

Dodaj posamezne produkte

K elektronski pošti lahko z izbiro priložite povezave do izdelkov v vaši spletni trgovini.

Dodaj posebno ponudbo

Z izbiro lahko elektronskemu sporočilu dodate aktivne posebne ponudbe izdelkov, kot so popusti, znižanja, …

Dodaj nove

Elektronski pošti se dodajo novi izdelki v vaši spletni trgovini.

Dodaj popularne

Elektronski pošti se dodajo popularni izdelki vaše spletne trgovine.

Dodaj iz kategorije

Dodajanje izdelkov specifične kategorije.

Priponke

Priloge k elektronski pošti (slike, PDF, …).

Naslov e-novice

V to polje vpišite naslov elektronske pošte.

Sporočilo

V tem polju bo prikazana predloga z nadomestljivim besedilom, ki ga lahko nadomestite s svojim, aktualnim. Kakor je sporočilo vidno v tem oknu, bo vidno tudi vsem prejemnikom poslane elektronske pošte.

Text verzija

V to polje lahko skopirate vso tekstovno vsebino vašega sporočila. Uporabi se v primeru, da uporabniku ne naloži grafično oblikovane verzije.

Povezava do spletne verzije

Prejemniku bo vidna povezava, ki ga ob kliku pelje v spletni brskalnik in mu tam prikaže prejeto elektronsko pošto. Običajno je ta povezava vključena že v predlogo na vrhu dokumenta s klikom na »Vam ne prikaže e-novic? Odpri v brskalniku«.

Ikone

Ko imate elektronsko pošto pripravljeno, lahko s pomikom v zgornji desni kot izvedete naslednje funkcije.

Newsletter ikone

1. Ikona

Ob kliku na to ikono vam po prikazan predogled elektronskega sporočila.

2. Ikona

Ob kliku na ikono boste za vaše strukturirano sporočilo s pomočjo algoritmov ugotovili, če bo prejemnikom to elektronsko pošto premaknilo v vsiljeno pošto oz. spam.

3. Ikona

V primeru, da želite naslednjič nadaljevati s strukturiranjem te elektronske pošte, si jo lahko s klikom na ikono »Shrani med osnutke« shranite v podmeni Newsletter > Osnutki.

4. Ikona

S klikom na sivo ikono s pismom pošljete dokončno oblikovano elektronsko pošto.

5. Ikona

S klikom na to ikono ponastavite vsa izpolnjena polja.

 

Newsletter – Osnutki

V tem razdelku sekcije Newsletter (Newsletter > Osnutki) boste našli osnutke elektronske pošte, ki ste jih shranili za kasnejše urejanje v »Ustvari in pošlji«. Razvrščate jih lahko po naslovu, datumu, prejemniku, jeziku, trgovini ali dejanju. Na vrhu pa imate na voljo tudi polja za filtriranje osnutkov za lažje lociranje želenega osnutka.

Newsletter – Adrema

V tem razdelku sekcije Newsletter (Newsletter > Adrema) boste našli seznam vseh naročnikov, ki so se na vaše E-novice prijavili preko prijavnega obrazca v nogi spletne strani. V kolikor pa določeni uporabniki niso naročeni na E-novice, jih pa lahko v tem razdelku naročite vi. To storite tako, da v polje »Naročniki« vpišete imena in priimke ali e-poštne naslove uporabnikov. Ločiti jih je potrebo z vejico ali pa tako, da vsakega novega vpišete v novo vrstico. Ko dokončate seznam uporabnikov, ki jih želite dodati na seznam naročnikov, kliknite sivo ikono + desno od trenutnega okna.

Vsakega naročenega uporabnika je potrebno, ko se pojavi na spodnjem seznamu, še ročno odobriti. To storite s klikom na sivo ikono »+« na desni strani ob njegovih podatkih.

 

Newsletter – Uporabniki

V tem razdelku sekcije Newsletter (Newsletter > Uporabniki) boste našli seznam vseh naročnikov in nenaročnikov na vaše E-novice in tukaj lahko vse registrirane uporabnike vaše spletne trgovine naročite na E-novice. Ob vsakem uporabniku je na desni strani siva ikona »+«, ob kliku na katero bo tistega uporabnika naročilo na E-novice.

 

Newsletter – Statistika

Statistika za newsletter
Statistika za newsletter

V tem razdelku sekcije Newsletter (Newsletter > Statistika) lahko spremljate statistične podatke vaših poslanih elektronskih sporočil. Iz ponujenega seznama izberite elektronsko pošto, ki ste jo poslali in s klikom na ikono podrobno (na desni strani) se vam bo odprl vpogled v statistično uspešnost.

Ob analizi teh podatkov lahko nato ugotovite, koliko uporabnikov je prejelo vašo elektronsko pošto in nato koliko od teh jo je sploh prebralo. Izvedeli boste tudi število neuspešnih dostav in število odjavljenih naročnikov na podlagi tega specifičnega elektronskega sporočila.

Število ogledov je nekoliko nižje od številčnih podatkov nato prikazano tudi  v grafu.

Newsletter – Avtomatizirano pošiljanje

V tem razdelku sekcije Newsletter (Newsletter > Avtomatizirano pošiljanje), kot pove že ime, lahko ustvarite periodično ali datumsko določeno pošiljanje elektronskih sporočil.

Da dodate novo avtomatizirano pošiljanje elektronskih sporočil kliknite na sivo ikono + v zgornjem desnem kotu.

Avtomatizirano pošiljanje
Avtomatizirano pošiljanje

Active

Omogočeno ali onemogočeno avtomatizirano pošiljanje.

Schedule name

Ime predloge za avtomatizirano pošiljanje elektronske pošte.

Recurrent

Ta razdelek predstavlja periodična pošiljanja elektronske pošte. Če izberete »No«, lahko v naslednjem oknu izberete datum in uro kdaj se bo avtomatizirana elektronska pošta poslala izbranim uporabnikom. Če izbere »Da«, pa se vam bo prikazal meni za urejanje nastavitev za periodično pošiljanje avtomatizirane elektronske pošte. Izbirate lahko med dnevnim, tedenskim ali mesečnim pošiljanjem elektronske pošte. Določite lahko tudi uro in dan v primeru da ste izbrali tedensko pošiljanje.

Vsa naslednja polja za tem so enaka tistim iz sekcije »Ustvari in pošlji«. Tukaj torej uredite vso vsebino elektronske pošte.

 

Newsletter – Izgledi

V tem razdelku sekcije Newsletter (Newsletter > Izgledi) najdete vse v naprej ustvarjene grafične predloge za izgled vaše elektronske pošte.

 

Newsletter – Črna lista

V tem razdelku sekcije newsletter (Newsletter > Črna lista) lahko dodajate uporabnike na seznam črne liste. Vsi uporabniki na tem seznamu tako ne bodo prejemali vaših elektronskih sporočil, tudi če so pripadniki uporabniške skupine, ki ji boste poslali elektronsko sporočilo.

Na črno listo lahko uporabnike dodate tako, da v veliko vnosno polje vpišete njihove elektronske naslove. Uporabnike je med seboj potrebno ločiti z vejico ali pa vsakega zapisati v svojo vrstico. Ko seznam dopolnite z želenimi uporabniki, kliknite sivo ikono + na desni strani in dodeljeni bodo na črno listo.

Črna lista
Črna lista