Kako pospešiti Google indeksiranje spletnih strani?

Nazaj

Ali lahko pospešite Google indeksiranje internetnih strani?

Zagotovljenega načina, ki bi vas pripeljal do tega, da Google vašo spletno stran indeksira ali da jo indeksira hitreje, žal ni.

 

Obstaja nekaj načinov, ki očitno delujejo. Pomagajo pri tem, da Google hitreje indeksira vašo internetno stran, vplivajo pa tudi na višjo uvrstitev strani na spletnih brskalnikih.

1. Predložite vaš Sitemap (Zemljevid strani) Google Search Console (prej se je imenovala Webmaster Tools)

2. Predložite vaše povezave direktno spletnim iskalnikom.

3. Ustvarite povezave s starejšimi spletnimi stranmi, ki so že visoko uvrščene v brskalnikih.

4. Poskusite doseči, da se druge internetne strani, še posebej tiste, ki so vplivne, povežejo z vašo spletno stranjo.

5. Ustvarite svoj blog in redno objavljajte prispevke. Internetne strani, ki imajo blog, imajo v povprečju 434% več indeksiranih strani. To je najlažji način, da zvečate vpliv vaše spletne strani in s tem pospešite njeno indeksiranje.

6. Ustvarite RSS Feed (RSS vir– Rich Site Summary ali Zgoščeni povzetek strani). Ko je vir enkrat ustvarjen, se samodejno posodablja. To je enostaven način, ki kaže spletnim iskalnikom, da je vaša spletna stran ves čas aktivna, saj je vsaka vaša nova objava takoj zabeležena.

7. Gostujete z vašim blogom ali prispevki na vplivnih spletnih mestih in ustvarite povezave na vašo internetno stran.

8. Objavljajte in delite vaše izvirne vsebine (lahko prispevke, lahko komentarje, odgovore na vprašanja…) v forumih in skupinah, ki so povezani s tematiko vaše spletne strani.

9. Napišite sporočilo za javnost ali novico s povezavami na vašo internetno stran.

10. Namestite Google Analytics. V kolikor vaša stran še vedno ni indeksirana, namestitev Google Analytics-a pripomore k hitrejšemu indeksiranju, poleg tega, da je tudi odlično orodje, ki vam bo pomagalo izboljšati vašo internetno stran.

11. Vaše izvirne vsebine objavljajte in delite na vseh socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, LinkedInPinterest, Instagram in drugi.