Kaj je zaščita pred potekom domene?

Nazaj

Nekateri registrarji, ki se ukvarjajo s prodajo spletnih domen so v svojo ponudbo dodatnih storitev vključili tudi storitev “Zaščita pred potekom domene“.
Dejansko zaščite pred potekom domene ni, če domeno ne podaljšate pravočasno. Domena bo po preteku zakupljenega časa zapadla v karanteno. V tem času imate kot trenutni lastnik edini pravico do podaljšanja domene.
[quote style=”full”] Ponudniki so celotno storitev komercialno zapisali kot avtomatično podaljšanje vaše domene še pred potekom z namenom, da vam bo vaša spletna stran in e-mail komunikacija delovala nemoteno. [/quote]

Dejstvo je, da bodo vašo domeno še pred potekom podaljšali, vam pa izstavili račun za podaljšanje domene in dodatne stroške za storitev “zaščite domene pred potekom”.
“Zaščito domene pred potekom” lahko prekličete v določenem obdobju pred potekom domene. Koliko dni prej, pa je odvisno od registrarja domen, pri katerem ste kupili ali podaljšali vašo domeno. Pri Domovanje.com morate to storiti najkasneje 15 dni pred potekom domene.

Tags: