Napake tipa 4xx – vir ni najden

Nazaj

4xx error status code

Da bi si pri uporabnikih in spletnih iskalcih zagotovili odličen ugled ter neomajno prvi položaj, morajo biti vsi viri spletne strani in povezave brez napak.

POZOR:

V nekaterih primerih (predvsem pri starejših in počasnejših spletnih straneh), lahko vaše strani vrnejo napako tipa 4xx ali 5xx zgolj zato, ker strežnik v predvidenem času ni mogel obdelati zahteve ob testiranju strani. Pri samem testiranju lahko to vrsto napake izločite tako, da zmanjšate število zahtevkov na sekundo, ki jih pošljete strežniku v obdelavo.

Če sami ne odkrijete strani s 4xx napako še ni zagotovila, da uporabniki ali spletni iskalniki ne bodo naleteli na težave z navigacijo po vsebini vaše spletne strani. Prepričajte se, da so vsi viri na voljo in se pravilno naložijo v kodi spletne strani. Preverite spletne strani na vaši domeni tudi za napake tipa 5xx in se prepričajte, da je vaša stran za 404 napako pravilno nastavljena.

Vpliv 4xx napak na optimizacijo spletne strani

4xx napake pogosto opozarjajo na težave na spletni strani. Če katera od URL povezav ni pravilna ali je povezana na stran, ki ne obstaja, bo spletni brskalnik izpisal napako 4xx. Pomembno je, da redno spremljate te napake, raziščete  vzroke ter jih tudi odpravite! 4xx napake imajo negativen vpliv na optimizacijo strani in nižajo avtoriteto vaše domene v očeh uporabnikov, kakor tudi spletnih iskalcev.