Dobra vsebina na sletu - 1.del 1
Dobra vsebina na sletu - 1.del 1

Dobra vsebina je KRALJ!

Dobra vsebina na spletu - 1.del

Odlično napisana, zanimiva in dobra vsebina na spletu je danes tista, ki vam zagotavlja obiskovalce in kupce, ki se bodo zvesto vračali k vam.

Ni važno ali gre za spletno stran ali za spletno trgovino, dobra vsebina je danes kralj!

Že dolgo ni več skrivnost, da je izvirna vsebina odličen način, da predstavite sebe, svoje podjetje, svoje produkte na spletu. Z njo si lahko pridobite zaupanje, v očeh obiskovalcev postanete strokovnjak in hkrati ohranjate človeški stik, ki se danes na spletu velikokrat izgubi.

S pisanjem člankov, primerjav, kritik, pohval, blogov, nudite več kot samo storitev ali informacijo in niste samo prodajalec. Ustvarjanje dobre vsebine se začne s kvalitetnim pisanjem, ki je informativno in hkrati tudi razumljivo. Vsi radi beremo zanimive, berljive, razumljive in tudi zabavne tekste. V Vse več podjetij ima danes med svojimi zaposlenimi tudi vsaj enega pisca ali pa najemajo profesionalne pisce, ki pišejo posebej za njih.

Dobra vsebina na sletu - 1.del 3

Seveda je dobro napisana vsebina le prvi, sicer resda najpomebnejši, korak. Sedaj je potrebno to vsebino predstaviti najširši možni publiki. Na srečo danes obstaja mnogo načinov, kako lahko za to poskrbite. Vložiti je treba čas, delo in nekaj denarja, kar  se vam bo povrnilo z dobrim obiskom vaše spletne strani ali trgovine. Dober obisk, zadovolnji obiskovalci, se hitro spremenijo v zveste bralce ali kupce. Kar je verjetno vaš cilj.

Izkoristite svoje znanje in izkušnje na vašem področju

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, ste verjetno na svojem področju po letih dela in izkušenj, strokovnjak. V kolikor znate svoje znanje in izkušnje uspešno prenesti na ‘papir’ oziroma na ‘ekran’, izkoristite tudi to svojo sposobnost. Veliko spletnih strani išče dobre in izkušene pisce na različnih področjih. Danes vsi iščejo izvirne in kvalitetne vsebine, zato so taki pisci izjemno iskani. In dejstvo, da vaše članke, kritike, primerjave, razmišljanja, objavljajo na drugih spletnih straneh (ne samo vaši) lahko izjemno poveča tudi obisk vaše spletne strani. Zagotovo s tem postanete priznan strokovnjak, poveča se vaša kredibilnost in zaupanje v vaše mnenje.

Kako postati iskan pisec vsebin na določenem področju?

  • Poznati morate svoje občinstvo. Poiščite spletne strani, ki se ukvarjajo s področjem na katerem imate znanje in izkušnje.
  • Pošljite prijazen e-mail lastniku spletne strani. Pri tem uporabite njegovo (ali njeno) pravo ime, naštejte vaše izkušnje, pokažite svoje znanje in zanimanje za njihovo spletno stran.
  • Pošljite seznam vsebin o katerih bi lahko pisali. Pripravite naslove in kratke povzetke.
  • Pošljite tudi vzorce vašega pisanja, torej že objavljene članke. Tako bodo lahko videli vaš stil pisanja in dobili občutek o tem, da ste resnično strokovnjak na svojem področju.
  • Bodite profesionalni. Pomembno je, da upoštevate njihove nasvete, pripombe in želje.
  • Vedno po objavi sodelujte z njimi še naprej in ne pozabite odgovarjati na komentarje.
  •  

Socialna omrežja

Danes so postala socialna omrežja pomemben del širjenja in deljenja informacij. Če ima vaše podjetje profil na enem ali na več socialnih omrežjih, potem jih lahko izkoristite za obveščanje o vaših objavah in za hitro širjenje le teh. S tem si povečate možnost, da bodo vaše vsebine dosegle širše občinstvo.

Glede na to, da ima vsako socialno omrežje drugačne uporabnike in drugačen pristop, morate to upoštevati pri objavljanju na njih. Svoje objave prilagodite!

  • LinkedIn je profesionalna spletna stran, namenjena povezavam med sodelavci, ljudmi, ki se ukvarjajo z istim področjem, poslovnim partnerjem
  • Instagram je bolj sproščen in temelji na fotografijah
  • Facebook je prav tako bolj sproščen in neformalen, ampak zelo dobro povezuje ljudi iz različnih področij, ki lahko všečkajo, komentirajo in sami delijo naprej

Na podoben način premislite o vseh socialnih omrežjih na katerih se pojavljate. Vendar vsa socialna omrežja uporabljajo hashtag-e oziroma ‘lojtrco‘. Glede na množico uporabnikov različnih socialnih omrežij, je koristno pametno izkoristiti lojtrco, saj lahko na ta način lažje, hitreje in enostavneje dosežete široko občinstvo na različnih omrežjih.

Informacijske in tiskovne spletne strani

To so spletne strani, ki združujejo posameznike in podjetja, ki se ukvarjajo z objavljanjem novic, udarnih zgodb, informacij na vseh mogočih področjih. Med take svetovno razširjene spletne strani sodijo naprimer: DiggRedditSlashdotInbound.orgStumbleUpon in druge.

Objave vaših člankov na takih straneh, zelo zvečajo doseg vaših vsebin. Hkrati se zveča tudi možnost kvalitetnih povezav nazaj na vašo internetno stran. Postati del socialnih, informacijskih omrežij lahko izboljša vaše povezave in s tem prepoznavnost.Pri tem morate biti zelo pozorni na kvaliteto člankov. Ne ustvarjajte povezav, samo zato da jih imate. Take povezave vam bodo škodovale. Najlažje se temu izognete s tem, da kvalitetno vsebino objavite na forumih kamor zares sodijo. Članki naj vsebujejo resnične nasvete, mnenja in morajo biti tudi dovolj berljivi.

Drugi bodo sledili
Google ni edini, ki si prizadeva povečati varnost na spletu, saj so podobno novico napovedali tudi pri Apple na letošnji Worldwide Developer’s Conference. Ta bo namreč že v letu 2016 za vse iOS aplikacije zahteval HTTPS protokol z ustreznim SSL certifikatom.

KONTAKT

Lahko pomagamo?

Pišite nam preko kontaktnega obrazca


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo