OpenCart trgovina
OpenCart trgovina

Izdelava OpenCart trgovin

OpenCart trgovina

OpenCart je zelo učinkovita in prilagodljiva odprto-kodna platforma za izdelavo spletne trgovine. Omogoča vzpostavitev hitre, kakovostne ter varne spletne strani za B2C in B2B prodajo artiklov, storitev in programske opreme.

ZAKAJ OPENCART

OpenCart e-commerce

OpenCart je brezplačna odprto-kodna e-commerce aplikacij, ki se jo naloži na strežnik in je primerna za mala in srednje velika podjetja. V Sloveniji ga trenutno uporablja preko 22% vseh, uporabnost in verodostojnost OpenCart e-commerce CMS sistema pa potrjujejo tudi naše stranke, ki OpenCart trgovine uporabljajo že več let.

OpenCart je grajen po modelu razširitvenih jeder, zato ga lahko razvijalci z znanjem PHP jezika nadgradijo in izdelajo module po željah uporabnikov. Za OpenCart obstaja že več kot 14.000 razširitvenih modulov, ki OpenCart-u dodajo nove funkcionalnosti.

Eden glavnih adutov OpenCart trgovine je hitrost spletnega mesta, zahvaljujoč AJAX tehnologiji in osnovi brez nepotrebnih dodatkov. Brez skrbi! Že ob namestitvi ima uporabnik v administraciji vsa potrebna orodja za uspešno prodajo preko spleta, za vse dodatne želje pa se najde razširitveni modul, ali pa izdelamo rešitev po naročilu.

Postavitev OpenCart trgovin
Izdelava OpenCart trgovine 11
Play Video

PRILAGODITEV OPENCART TRGOVINE

qStom OpenCart rešitev

Smo izkušeni oblikovalci in programerji, ki z OpenCart platformo delamo že vse od leta 2008. Programerji so več kot vešči izdelave spletnih trgovin in aplikacij po naročilu na osnovi e-commerce OpenCart platforme. Prilagojene funkcionalnosti in orodja za upravljalca spletne trgovine so plod več-letnih izkušenj našega dela s spletnimi prodajalci v različnih branžah. S prilagoditvami OpenCart platforme po željah naročnika optimiziramo prodajni proces in pohitrimo procese upravljanja.

OPENCART

Prednosti

Statistični podatki BuiltWith portala kažejo, da OpenCart poganja preko 6% vseh e-trgovin na svetu. V Sloveniji uporablja to platformo za izdelavo spletnih trgovin preko 22% vseh spletnih trgovin. Leta 2017 je bil OpenCart CMS izbran za zmagovalca v kategoriji "Best E-commerce Solution" s strani uporabnikov, kar potrjujejo tudi naše stranke (Kalcer d.o.o., Slovenski inštitut za standardizacijo, Gumicenter.si, Avtopreproge.si, Golf zveza Slovenje, Dewalt.si, Dobrote Dolenjske in drugi).

Prednosti OpenCart platforme

KONTAKT

Smo strokovnjaki za OpenCart

Rešitve na OpenCart platformi izdeljujemo že več kot 10 let!

PREDNOSTI

Multistore in večjezičnost že v osnovi

OpenCart trgovina je zasnovana tako, da trgovcem omogoča upravljanje več trgovin na različnih domenah iz enega sistema in administracije. Poleg tega podpira večjezičnost in preračunavanje v različne valute. Prav zaradi tega je odlična e-commerce platforma z možnostjo širitve na tuje trge.

Izdelava OpenCart trgovine 12
Play Video
Izdelava OpenCart trgovine 13
Play Video

PREDNOSTI

Uporabnikom prijazna

Vsekakor sodi OpenCart med tiste trgovine, ki so uporabniku prijazne in učinkovite. Administracijski vmesnik je pregleden in dobro zasnovanim. Odziven vmesnik in preprosta orodja niso povzročala težav tudi tehnično neizkušenim uporabnikom in lastnikom trgovin. Po opravljenih testih ga na Cart2Cart straneh uvrščajo pred Magento in za uporabnika nekoliko manj učinkovitega kot WooCommerce.

PREDNOSTI

Varnost trgovine

CMS za spletno trgovino uporablja osnovne varnostne elemente, ki omogočajo omejevanje dostopa do funkcij v administracijskem vmesniku na podlagi ID-ja in gesla uporabnika. Podatki o geslu so v podatkovni bazi kodirani, prav tako se administracijski dostop preverja na podlagi unikatne “Token” kode. Seveda je za zagotavljanje ustrezne varnosti zraven namestitve SSL certifikata potrebno preimenovati “admin” mapo in dodati ustrezno zaščito v .htaccess datoteko. Da boste mirno spali, vam priporočamo tudi namestitev dodatnega Secure PRO modula, ki poskrbi za varnostno kopiranje podatkovnih baz in preprečuje poizkuse vdorov v sistem spletne trgovine.

Varnost OpenCart trgovine
Združljivost OpenCart

PREDNOSTI

Združljivost

Združljivost spletne trgovine je v veliki meri odvisno od izbrane teme, ki vključuje različne elemente. OpenCart je narejen po zadnjih smernicah in tehnično zasnovan tako, da je kompatibilen z 99,9% napravami. Slabo izdelana tema ali modul lahko kompatibilnost spletne trgovine močno omeji. Vsekakor preverite delovanje vaše OpenCart spletne trgovine v z novejši spletni brskalniki: Opera, Safari, Chrome, Firefox, Internet Explorer od verzije 10 naprej, Edge in drugi. Spletna trgovina mora delovati nemoteno tudi na mobilnih telefonih in tablicah, ki podpirajo naštete brskalnike.

PREDNOSTI

Cena in stroški trgovine

Seveda lahko OpenCart prenesete, namestite, uporabljate in celo nadgradite brezplačno, vendar to ne pomeni, da boste vašo spletno prodajalno vodili brez stroškov. Če upoštevamo samo osnovno gostovanje in nakup domene za vašo spletno trgovino, bodo stroški res minimalni. A imejte v mislih tudi prilagoditve, grafično podobo spletne trgovine in SSL varnostni certifikat. Za kosanje s konkurenco na spletu pa boste morali nameniti nekaj denarja tudi v SEO optimizacijo spletne trgovine in prilagoditvam na zakonodajo. Obseg funkcionalnosti in cene za izdelavo spletne trgovine v OpenCart-u si najdete na strani Cenik izdelave spletne trgovine.

Cena izdelave OpenCart trgovine
Izdelava OpenCart trgovine 14
Play Video

PREDNOSTI

SEO optimizacija

Ko gre za SEO optimizacijo, moramo priznati, da OpenCart v osnovni namestitvi ni med najboljšimi platformami za izdelavo spletnih trgovin. Ob namestitvi ima osnovne SEO funkcije, a za resno delo z namenom doseganja TOP pozicij trgovine v Google iskalniku boste morali kupiti in namestiti katerega od SEO modulov. Pri nakupu bodite vsekakor pozorni na podprto različico trgovine. Vzemite si čas in preberite komentarje ter opravite demo teste SEO modulov. Vsekakor izberite SEO modul, ki omogoča enostavno zapisovanje Meta ključnih besed, opisov, ločenih naslovov strani, canonical linkov in drugih on-page SEO dejavnikov, da boste lahko izdelke uvrstili v vrh Google rezultatov iskanja. Pri qStom za SEO optimizacijo OpenCart trgovine uporabljamo Mega SEO Pack Pro. 

ZGODVINA

Razvoj OpenCart trgovin

Z razvojem platforme za spletno trgovino so pričeli že leta 1998, a za pravi odprto-kodni razvoj in javno objavo v Googlu je leta 2005 poskrbel Daniel Kerr. Daniel je PHP razvijalec iz Velike Britanije, ki je OpenCart začel uporabiljati kot platformo za izdelavo spletnih trgovin. Prva stabilna in javno dostopna verzija je bila objavljena februarja 2009 kot različica 1.1.1. Večjo grafično in funkcionalno prenovo so na OpenCartu izvedli leta 2014, ko so izdali stabilno verzijo 2.0. Trenutno je stabilna že verzija 3, a je največ nameščenih različic še vedno na verziji 2. Razlog tiči v spremembi nekaterih osnovnih funkcij različice 3.0, kar zahteva ustrezno predelavo obstoječih modulov in grafičnih predlog.

Izdelava OpenCart trgovine 15
Play Video

OpenCart moduli

Najpogosteje uporabljeni moduli za OpenCart v Sloveniji

  • All
  • OpenCart ERP
  • OpenCart načini plačila
  • OpenCart razširitve

KONTAKT

Smo strokovnjaki za OpenCart

Rešitve na OpenCart platformi izdeljujemo že več kot 10 let!