Preverjanje EU VAT - ID za DDV EU VIES
Preverjanje EU VAT - ID za DDV EU VIES

Preverjanje davčne številke podjetja

EU VAT preverjanje

Celovita rešitev z namestitvijo in osnovno prilagoditvijo modula za preverjanje EU davčnih številk podjetji (ID za DDV) v vašo OpenCart trgovino.

Validacija DDV številke za OpenCart

Rešitev preko Evropske baze podatkov EU VIES o registriranih družbah preveri, ali poslovni subjekt z vpisano davčno številko (VAT / ID za DDV) obstaja. V kolikor družba zares obstaja, bo sistem samodejno zapolni podatke o podjetju v polja vaše OpenCart spletne trgovine.

Poizvedbe se izvajajo takoj preko API-ja in vam olajšajo ročno preverjanje poslovnih subjektov. S tem se izognete tudi napačnemu obračunavanju davka. Ta razširitev je bistvenega pomena za vse tiste, ki želite izdelke prodajati podjetjem znotraj EU.

Preprečite napačni obračun DDV-ja

Kot prodajalec artiklov/storitev poslovnim subjektom ste dolžni preveriti ali je vaš kupec resnično zakonito podjetje z veljavno identifikacijsko številko ID za DDV oz. VAT. Brez ustreznega preverjanja tvegate, da vas kupec z namenom oprostitve plačila davka (TAX) zavede. Napačo obračunan davek (oproščeni DDV) boste tako morali poravnati davčnemu organu sami!

EU VIES check

Integracija
250 osnovna cena
  • Inštalacija vmesnika v spletna trgovino OpenCart
  • Konfiguracija vmesnika
  • Testiranje vmesnika
Priporočamo

KONTAKT

Smo strokovnjaki za OpenCart!

Preverite še ostale rešitve za spletne trgovine OpenCart!

Preverjanje in vnos podatkov

Spletna trgovina bo avtomatizirano izvajala preverjanje DDV številke vašega kupca v spletnem sistemu VIES. Zahtevek se pošlje zavarovani povezavi v ustrezno nacionalno podatkovno zbirko, ki preveri, ali je iskana VAT številka (DDV) registrirana.

Če je podjetje registrirano, bo sistem samodejno izpolnil polja:
– ID za DDV
– Naziv poslovnega subjekta
– Naslov
– Poštna številka
– Mesto
– Država

Slednje preverjanje se izvede na vseh mestih interakcije kupca za vnos podatkov:
1. Registracija (user register)
2. Registracija na blagajni
3. Moj račun – urejanje naslova
4. Blagajna – nov naslov

 

 

Validacija ID za DDV številke
EU VIES VAT check logo

Podatki o podjetju v EU VEIS

Podatke v nacionalni zbirki EU VIES lahko spreminjajo samo nacionalne davčne uprave, tako, da so pridobljeni podatki zares relavantni.

Nekatere države zahtevajo dodatno registracijo za transakcije znotraj EU in v podatkovno zbirko VIES shranijo samo identifikacijske številke DDV podjetij. Možno je torej, da sistem VIES potrdi samo davčno številko DDV, ne bo pa pridobil podatkov o nazivu in sedežu podjetja.

V zvezi z napakami ali netočnimi podatki se je treba vedno obrniti na davčno upravo, ki je dodelila zadevno identifikacijsko številko DDV.


Shopping Basket

Maribor
Slovenska ulica 17
2000 Maribor

Ljubljana
Kavčičeva ulica 66
1000 Ljubljana

Pošljite nam sporočilo