Urejanje strani

Nazaj

Urejanje / dodajanje spletne strani

Strani urejate tako, da v meniju na levi strani kliknete gumb “Strani”. Nato se vam odpre nova stran na kateri je seznam vseh objavljenih strani. Za urejanje že obstoječe strani kliknite na naslov strani ali pa na gumb “uredi”. Če pa želite ustvariti novo stran pa kliknite gumb “Dodaj novo”.

 

Ko si izberete stran katero želite urejati ali pa ustvarite novo, boste najprej videli prostor za naslov. Ta naslov bo viden v URL-ju strani (brez presledkov in šumnikov) in na seznamu vseh strani zato ga poimenujte smiselno in v povezavi z vsebino, ki je oz. bo na strani. Pod naslovom se bo izpisala povezava, ki jo lahko tudi poljubno urejate, vendar prostore kjer so presledki zamenjajte z ” -“.

Pod tem so nastavitve glave in celotne strani. Tukaj lahko v spustnem meniju izberete kako naj izgleda in kaj naj vsebuje glava strani. Če pa se postavimo na “nastavitve” pa lahko stran spremenimo v landing page in šele po tem ji lahko dodamo barvno shemo.

Na desni strani je 5 menijev. S prvim (Languages) lahko dodamo prevod za to stran, to bo naredilo kopijo celotne vsebine, ki je na strani le, da bo na drugi povezavi. Ko obstaja prevod strani lahko med prevodom in osnovno stranjo menjavamo s klikom na pisalo zraven zastavice.

Pod tem menijom je meni “Objavi”, s klikom na gumb “Predogled sprememb” se vam v novem oknu odpre stran z vsemi spremembami, ki ste jih naredili. Spodaj so vidne naslednje informacije: stanje strani ( objavljeno, čaka na pregled, osnutek), vidnost strani (javno, zaščiteno z geslom, zasebno), koliko revizij je imela stran do sedaj (lahko izberete starejšo verzijo strani), kdaj je bila stran objavljena, SEO, ki pomeni optimizacija spletne strani in še berljivost strani. Pod vsemi izbirami so še možnosti, da stran kopirate kot osnutek, prepišete in ponovno objavite, premaknete v smeti, posodobite.

Naslednji meni vsebuje atribute strani. Tukaj lahko določite katera stran bo nadrejena, izberete predlogo in določite vrstni red strani.

Nato je meni v katerem lahko izberete avtorja strani (če ste stran ustvarili vi bo na tem mestu avtomatsko vaše uporabniško ime).

Na koncu je še meni v katerem lahko nastavite prikazno sliko strani, ki bo vidna na določenih prikazih strani.

Glavna vsebina strani (body) se ureja v meniju na sredini, ki se imenuje “Modules”, tukaj lahko s klikom na “Dodaj Modul / Blok” dodate module in bloke iz seznama, ki se odpre. Če pa že imate module jih pa lahko s klikom na puščico odpirate/zapirate in jih urejate in premikate v ustrezno zaporedje.

Vsakemu bloku lahko tudi spreminjate lastnosti postavitve s klikom na ikono koleščka.Ko kliknete na kolešček se vam odpre pojavno okno v katerem lahko izbirate: zunanji odmik bloka, notranji odmik bloka, širino in container širino. Ko ste izbrali svoje nastavitve pritisnite “close”