Namestitev certifikata PoštarCA – POŠTA®CA

Nazaj

Zraven USB ključka Gemalto.NET ste prejeli dopis na katerem je zapisano:
Prejeli ste USB ključek (Gemalto.NET) v katerem je že vstavljena pametna kartica. Na kartici je nameščeno vaše digitalno potrdilo – certifikat PoštarCA. V kolikor uporabljate Windows Vista, 7 ali 8 vstavite ključek v prost USB priklop, počakajte na samodejno namestitev gonilnikov in pričnite z uporabo.
V primeru, da se gonilniki ne namestijo samodejno ali če uporabljate operacijski sistem Windows XP, Mac OS ali Linux ali želite ključek uporabljati v brskalniku Mozilla Firefox (velja za vse operacijske sisteme), potrebujete za uporabo USB ključka dodatno programsko opremo, ki jo najdete na naslovu https://www.creaplus.si/datotekegemalto, kjer se nahajajo tudi navodila za uporabo.
Navodila za namestitev certifikata PoštarCA in navodila za uporabo najdete torej na spletnih straneh Creaplus.si, kjer so zapisali:

Datoteke za namestitev certifikata in navodila

Programsko opremo SafeNet Authentication Client za uporabo in upravljanje pametne kartice Gemalto ali pametnega ključa USB Gemalto lahko kupite v njihovi spletni trgovini tukaj: nakup
Imetniki digitalnih potrdil Pošta®CA lahko programsko opremo SafeNet Authentication Client brezplačno prenesejo na povezavi tukaj: prenos